6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

OR-Gİ Meclisten geçti

Ordu İl Genel Meclisi, Gülyalı ilçesinde denize dolgu şeklinde yapılacak Ordu ve Giresun Ortak Havaalanı (OR-Gİ) Projesi’nin yapılacağı Hazine’ye ait mülkün tahsis veya devrine ilişkin teklifi kabul etti.


İl Genel Meclisi aralık ayı dördüncü birleşim toplantısında, her iki ilin ekonomik ve sosyal yapısına katkı sağlayacak Gülyalı ilçesi sınırlarında denize dolgu şeklinde yapılacak havaalanının mülkünün tahsis veya devrinin kabul edilmesi konusundaki teklif görüşüldü. Söz konusu havaalanının İl Özel İdareleri ve ilçe birliklerinin katılımıyla oluşturulacak tüzel kişilikle veya Yap-İşlet-Devret Modeli ile yapılaştırılmasına ilişkin teklif görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, 15 yıllık geçmişi olan OR-Gİ'nin yine sıcak bir şekilde gündeme geldiğini söyledi.


OR-Gİ fikrinin ortaya atıldığı ilk günden bugüne yasa olarak büyük değişikliklerin olduğunu, denize dolguyla ortaya çıkacak kara parçasının mülkiyetiyle ilgili sorunun halledilmesi adına bu teklifin ortaya çıktığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "15 yıl önce havaalanı gibi cazip bir fikir ortaya atıldı. Ancak uygun bir yer bulunamadı. Alt yapısı ile ilgili geçmiş dönemde çalışmalar başlatıldı. Geçmiş valilerimizden Mustafa Malay zamanında mendirek çalışmaları yapıldı. Şimdi tam böyle bir dönemde havaalanı konusu tekrar sıcak gündeme geldi.

Bir şeye başlamak için önce mülkiyetini tesis etmek gerekiyor. Her türlü çalışması yapılmıştı, ancak mülkiyet konusu halledilmemişti. Deniz doldurulacak ve oluşan kara parçası kimin malı olacak. Doğal olarak hazinenin malı olacak. Biz bu mülkin Özel İdare'nin malı olabilmesi için çalışma başlattık. Araştırdık ve yasaların gereğini yaptık. Yeni değişen karara göre, havaalanının yapımına başlanabilmesi ve mendireğinin oluşturulabilmesi için mülkiyet sorununun halledilmesi adına Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne talepte bulunduk. Bize düşen görev gereği ORGİ havaalanı sağlam temellerin üzerine oturtulması adına bu kararı verdik. Şimdilik ekonomik bir yükü görülmüyor" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 17:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?