3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Ordu, AB hibeleriyle büyüyor

ORDU, AB HİBELERİNDEN EN ÇOK YARARLANAN 29. İL

Avrupa Birliği (AB) hibelerinden yararlanan iller sıralamasında Ordu 29. sırada yer alıyor.

AB`nin Türkiye`ye yaptığı katılım öncesi mali yardımları kapsamında gerçekleştirilen hibe fonlarından faydalanma oranı her geçen gün artış gösteriyor.

Bölgesel kalkınma ve sivil topluma dönük hibe programları kapsamında Ordu'da şimdiye birçok alanda proje onaylanarak gerekli hibe alındı. Geçen süre içerisinde birçok alanda proje üreten Ordu bu fonlardan yararlanan iller sıralamasında 81 il arasında 29. sırasında yer aldı.

Halen birçok hazır projesi bulunan ve onay bekleyen Ordu'da bu sıralamanın 2010 yılında çok daha ileri taşınması hedefleniyor. Ordu Valisi Orhan Düzgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2010 yılında ilk 10 içerisinde yer almayı hedeflediklerini söyledi. Ordu Vali Yardımcısı Turan Çuhadar'ın koordinatörlüğünde yürütülen çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini ifade eden Vali Düzgün, "Halen üzerinde çalışılan ve onay bekleyen birçok projemiz var. Bu konudaki yapılan çalışmaların meyve vereceğine inanıyoruz. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ordu'da en büyük problemlerden birisi işsizlik İşsizliği bir ölçüde bir çözüm bulmak hepimizin görevi. Hazırlanan projeler il Ordu iline ve ekonomine katkı sağlayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 14:39:03
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 15:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?