8
Mayıs
2024
Çarşamba
ORDU

Ordu: Doğu Karadeniz yaylaları yol bekliyor

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde, Turizm Bakanlığı tarafından "Turizm Merkezi" ilan edilen yaylaların, bir çoğuna yol olmadığı için gidilemediği ve gerektiği gibi yararlanılamadığı belirtildi.

İstanbul Ticaret Odası tarafından hazırlanan "Karadeniz Bölgesinde Yayla Turizminin Geliştirilmesi, Bölgesel Gelişme ve Çevreye Uyumlu Yapılaşma" konulu rapor, bölgedeki doğal güzellikleriyle ünlü yaylaların durumunu gözler önüne serdi.

Rapora göre, bölgede Turizm Bakanlığı tarafından 21 yaylanın Turizm Merkezi ilan edildiği ancak, bu yaylalardan sadece 12 tanesinin çevre düzeni planının yapıldığı ortaya çıktı. Raporda ayrıca, söz konusu 12 yaylanın sadece 2 tanesinin imar planı bulunduğu belirtildi. Yaylalarda beton yapılaşmanın önüne geçilmesi gerektiği de kaydedilen raporda, tapulaşma ve kadastronun da yapılmadığına dikkat çekildi.

Yaylalara uzanan yolların çok bozuk ve bakımsız olduğu belirtilen İTO raporunun sonuç bölümünde, şu görüşlere yer verildi:

"Yayla turizm merkezlerinde faaliyette bulunmayı tasarlayan bir girişimci, bürokratik engellerle bıktırılmamalı, tersine teşvik edilmelidir. Aksi halde turizmin gelişmesi, bölge kalkınmasına katkısı, kanunun verdiği desteklerin bir anlamı kalmaz."

ORDU-(İHA)
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2003 Salı 00:00:15
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 12:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?