4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Ordu basın akademisi başlıyor

ORDU BASIN AKADEMİSİ BAŞLIYOR

Ordu Gazeteciler Derneği'nin Ordu Valiliği ve Ordu Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği AB destekli "Haberimiz Haberiniz Olsun" projesi kapsamında açılacak olan Basın Akademisi kurslarına başvuranların mülakatları yapıldı.

Gençlerin iş gücü piyasasına katılımlarının teşvik edilmesi ve 18 ile 29 yaş arası genç gazetecilerin yetiştirilmesini hedefleyen proje kapsamında açılacak ve gazeteciliğin tüm aşamalarının ders olarak okutulacağı 'Basın Akademisi'ne girmek için 200'ün üzerinde başvuru yapıldı. Ordu Valiliği AB Projeleri Koordinatörü İlhan Öztürk, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz ve Ordu Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Pazar'ın gerçekleştirdiği mülakat sonucunda kursa katılmaları yeterli görülen ve gazetecilik, spikerlik ve kameramanlık yapabilecek nitelik taşıyan 88 kişi belirlenecek.

Ordu Gazeteciler Derneği Başkanı Recep Aydın, Türkiye'de ilk kez uygulanan projenin asıl amacının gençlerin iş gücü piyasasına katılımlarını teşvik etmenin yanında, 18 ile 29 yaş arasında genç gazeteciler yetiştirmek olduğunu belirtti. Aydın, "Mülakat sonucu kursa katılması kesinlik kazanacak kişilere konunun uzmanı olan üniversite öğretim üyeleri tarafından ders verilecek. Kursa ilk etapta sadece 88 genç ve 8 yerel eğitmen adayı olmak üzere toplam 96 kişinin katılacak. Eğitim sonunda 22 arkadaşımız sayfa editörü, 22 arkadaşımız muhabir, 22 arkadaşımız spiker, 22 arkadaşımız kameraman ve 8 arkadaşımız da yerel eğitmen olacak. Eğitim projesine katılacak olan kursiyerlere 30 iş günü staj imkanı verilecek. Kursiyer arkadaşlarımıza ayrıca günlük 8 Euro cep harçlığı, kurs süresinde özel ferdi kaza sigortası, staj süresince zorunlu SGK primi ödemesi yapılacak" dedi.

Aydın, "Haberimiz Haberiniz Olsun" projesi kapsamında Basın Akademisi derslerinin başlama tarihinin önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirterek, "İlk etap kumrumuz 6 ay sürecek ve Aralık ayında bitecek. Ondan sonra her 6 ayda bir bu kursların düzenlenmesine devam edilecek" diye konuştu.

ORDU BASIN AKADEMİSİ BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2011 Pazartesi 15:35:03
Güncelleme :18 Nisan 2011 Pazartesi 18:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?