4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Ordu 'sağlık turizm merkezi' oluyor

ORDU 'SAĞLIK TURİZM MERKEZİ' OLUYOR

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hulusi Gürel, son dönemde Ordu ilinin 'sağlık turizm merkezi' konumuna yükseldiğini belirterek, "Ordu ili sağlık alanında büyük bir atılım gerçekleştirerek sağlık turizm merkezi olma noktasında önemli adımlar attı" dedi.

Yakın zamanda sağlık alanında gerçekleşen yatırım ve yeni düzenlemeler sonucu bu sektördeki yatırımların arttığını, personel açığının giderek kapanmaya başladığını belirten Prof. Dr. Hulusi Gürel, Tıp Fakültesi'nin devreye girmesi, özellikle Ordu merkez, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki devlet veya özel sağlık yatırımlarının, Büyükşehirlere olan 'sağlık göçünü' durdurduğunu söyledi. Prof. Dr. Gürel, "ODÜ Tıp Fakültesi'nin açılması ve bölgede sıkça görülen hastalıklar konusunda uzman ve nitelikli personelin hastanemiz bünyesinde bulunması Büyükşehirlere olan sağlık göçünü durdurmaya başladı.

Ayrıca Merkez ilçede devlete sağlık merkezlerindeki teknolojik gelişme, özel sektörün yatırımlarını en üst düzeye çıkarması, yine Fatsa ve Ünye'deki özel hastane yatırımları Ordu ilini bir anda sağlık turizm merkezi konumuna getirdi. Ordu ili bu sağlık yatırım atakları sayesinde çevre illerden hasta kabul etmeye başladı. Daha önce on binlerce insanın tedavi için büyük şehirlere gidip milyonlar harcadığı bir ortamdan çıkıp, en kaliteli ve ucuz sağlık hizmeti aldığı bir il konumuna geldi" dedi.

"ODÜ TIP GÜÇLENECEK"

Prof. Dr. Hulusi Gürel, 2010 yılı rakamlarına bakıldığında Ordu'da devlet ve özel sektöre bağlı hastanelerde 3 milyon 600 bin kişi tedavi gördüğünü, bunun 600 bininin özel hastanelere ait olduğunu vurgulayarak, "ODÜ Tıp Fakültesi Hastanesi branşlarında uzman ve nitelikli personele sahip olduğu için her geçen gün kendini kabul ettiriyor. Zaman içerisinde yeni branşları faaliyete geçirip, uzman akademisyen personelimizi arttırdıkça dışarıya olan 'sağlık göçü' durma noktasına gelecektir. ODÜ Tıp Fakültesi, zaman içerisinde Orduluların gözbebeği olacaktır. Yeni yapılacak atamalarla birlikte, hastane bünyesinde eksik olan alanlarda da hizmet vermeye başladıktan sonra kısa zamanda daha da güçleneceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 10:08:04
Güncelleme :10 Mart 2011 Perşembe 12:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?