3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Ordu stadına yeni yüz

ORDU STADINA YENİ YÜZ

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler, Ordu 19 Eylül Stadı'nın ışıklandırılması ve maraton tribününün üstünün kapatılması için Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ihale yetkisinin verildiğini ve ödeneğinin de gönderildiğini açıkladı.

Bir süredir 19 Eylül Stadı'nın ışıklandırılması ve ardından maraton tribününün üzerinin kapatılması ile ilgili çalışmalar yürütüldüğünü belirten M. Hilmi Güler, kamuoyunda 'önce ışıklandırma, sonra kapalı tribün yapılacak' şeklinde bir beklenti olduğunu, ancak yaptıkları girişimle bu iki çalışmanın bir arada yapılmasını sağladıklarını belirtti. Güler, "Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız F.Nafız Özak ile yaptığımız görüşmeler sonunda Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne gerekli talimatlar verildi. Verilen talimat doğrultusunda yapılan çalışma kapsamında tüm bürokratik işlemler tamamlandı. Dün itibariyle Ordu Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ihale yetkisi verildi. Şu anda ihale şartnamesi hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılarak 19 Eylül Stadı'nın ışıklandırılması ve maraton tribününün üzerinin kapatılması gerçekleşecek. Bunun parası ise hazır. 2.5 milyon lira şu anda Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün kasasında. Sporseverlerimiz artık statta gece gündüz, yağmurdan etkilenmeden rahatlıkla spor müsabakalarını izleyebilecekler" dedi.

Güler, daha önce 19 Eylül Stadı'nın UEFA standartlarına getirilmesi amacıyla kale arkalarında yeni tribünler inşa ederek kapasitenin büyütülmesini sağladıklarını, ışıklandırma ve maraton tribünün kapatılmasıyla stadın modern bir görünüm kazanacağını vurguladı.

ORDU STADINA YENİ YÜZ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 10:19:05
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 10:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?