3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Ordu Üniversitesi 4 yaşında

ODÜ 4. YILINI KUTLADI

Ordu Üniversitesi'nin (ODÜ) 4. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen "Geleneksel Halk Oyunları Şenliği" Vali Kemal Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Şenliğe Ordu Üniversitesi ile birlikte Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Rize, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sinop, Kastamonu, Bursa Uludağ Üniversitesi, Amasya ve Van Yüzüncüyıl Üniversitesi halk oyunları topluluğu katıldı. Ekipler Türkiye coğrafyasının her bölgesine özgü birbirinden güzel halk dansları ile tribünlerdeki izleyiciyi coşturdu. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, yaptığı açılış konuşmasında, 17 Mart 2006 yılında kurulan Ordu Üniversitesi'nin Türkiye'nin en yeni üniversitelerinden biri olduğunu söyledi. Ordu'da üniversite hayalinin 18 yıl önce başladığını belirten Prof. Dr. Kefelioğlu, "Ben kuruculara diyorum ki, ne iyi yapmışsınız. Rektör olarak üniversitemize 17 Mayıs 2006 yılında atandım. Kısa sürede çok yol aldık" dedi.

2009-2010 Eğitim öğretim dönemindeki hedefleri ve gelişmeleri anlatan Prof. Dr. Kefelioğlu, "Yeni kurulan Tıp Fakültesi ile ilgili bir müjdemiz var. Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ile Ordu Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokole ile eğitimin Gazi Üniversitesi Tıp Fakültes'inde gerçekleştirilecek. Diş Hekimliği Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Konservatuar, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna öğrenci alınması konusunda çalışmaların hızla devam ediyor" diye konuştu.

Kısa sürece yaklaşık 10 bin öğrenci sayısına ulaşan ODÜ'nün şehrin sosyal gelişimine büyük katkılar sağlandığını belirten Ordu Valisi Orhan Düzgün, "ODÜ, Türkiye'nin en gözde kampüslerinden birine sahip olma yolunda hızla ilerlemektedir. Kurulan üniversitemiz ile Ordu ili çok önemli bir noktaya gelecektir. Üniversitemiz aracılığı ile birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktayız. Ordu Üniversitesi bünyesinde 15'ten fazla öğrenci kulübü kurulmuş ve ilimizde etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Biz Ordu Valiliği olarak üniversitemizin her zaman desteklerimizle yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Vali Düzgün konuşmasının ardından şenliğe katılan üniversitelerin halk oyunları kulüplerine çiçek ve katılım belgelerini takdim etti. Ordu Üniversitesi Halk Oyunları Kulübü bünyesinde bu yıl kurulan ve ilk defa gösterileri ile yer alan akademik danışmanlığını Öğretim Görevlisi Ata Bahri Çağlaya'nın yaptığı Antep Yöresi Halk Oyunları ile Ordu Üniversitesi Şov Ekibi'nin gösterileri de izleyicilerden büyük alkış aldı. Ordu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen şenlik birbirinden renkli görüntülere sahne olurken, katılımcı üniversitelerin getirdiği bölge bölge halk oyunları rüzgarları Ordu ilinde esti. Şenlik ev sahibi Ordu Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi ile son buldu.

ODÜ 4. YILINI KUTLADI
ODÜ 4. YILINI KUTLADI
ODÜ 4. YILINI KUTLADI
ODÜ 4. YILINI KUTLADI
ODÜ 4. YILINI KUTLADI
ODÜ 4. YILINI KUTLADI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 09:59:03
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 10:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak yıldız IP: 78.187.35.xxx Tarih : 19.03.2010 17:48:06

Bırakın bu geliştik yol aldık ayaklarını öğrencileri uğraştırmaktan yormaktan başka yaptığınız hiç bişey yok  bu konuyu ilk başta dersler mesela geçme notu 60 fakat 58'den 59'dan bırakıyorsunuz hiç insiyatif gösterdiğiniz yok ama tv karşısında atış serbest istediğin kadar att....daha neler war söylenecekte boşwerin....