8
Mayıs
2024
Çarşamba
ORDU

Ordu Valisi Yazıcıoğlu'ndan resmi kurumlara 'dilekçe' uyarısı

Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, vatandaşların dilekçelerine çok geç cevap verilmesi veya hiç verilmemesi konusunda çok sık şikayet aldıklarını belirterek, kaymakamlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarını uyardı.

Vali Yazıcıoğlu, tüm kaymakamlıklar ve kamu kuruluşlarına gönderdiği yazıda, anayasanın 74. maddesine göre, vatandaşların yetkili makamlara yazı ile başvurma hakkına sahip olduğunu, bu başvuruların sonucunun gecikmeksizin dilekçe sahiplerine yazılı olarak bildirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Dilekçe sahiplerine en geç iki ay içinde cevap verilmesi gerektiği hükmünü de hatırlatan Vali Kemal Yazıcıoğlu, "Ancak bu amir hükümlere rağmen vatandaşlarımızın kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şikayetleri konusunda yetkili makamlara yaptığı başvuruların bazı kurum ve kuruluşlarca ya hiç cevaplandırılmadığı veya çok geç cevaplandırıldığı gözlenmiştir. Vatandaşların yaptığı başvuruların belirtilen süre içinde cevaplandırılması ve bu konuda titiz davranılması gerekmektedir. Başvuruların zamanında sonuçlandırılmamasına sebebiyet veren kamu görevlileri hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır" dedi.

ORDU-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2003 Perşembe 00:00:15
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 12:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?