3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Ordu Yağ işçileri mahkemeye gidiyor

ORDU YAĞ SANAYİ İŞÇİLERİ MAHKEMEYE GİDİYOR

Belediye-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Selim Yöndem, Altaş firmasına devri gerçekleştirilen Ordu Yağ Sanayi A.Ş. işçilerinin kazanılmış haklarının ellerinden alındığını belirterek, mahkemeye gideceklerini açıkladı.

Konuyla ilgili sendika binasında basın toplantısı yapan Selim Yöndem, işçilerin bireysel sözleşmelerindeki maddelerin var olan hakların tekrarı olduğunu hatta bilinçli olarak yasal haklarının kırpıldığını iddia etti. Yöndem, "Daha önce 2 bin TL'ye kadar maaş alan ve şimdi 600-900 TL'ye mahkum edilen bu insanlar nasıl geçinecek? Yaptıkları sözleşmelerde işçilerin başka işlerde çalışmalarına da izin vermiyorlar. Hem ücretlerini düşük tutup köleleştiriyor hem de diğer zamanlarda çalışmasını önlüyorlar. Bu nasıl bir anlayış. Bu işçilerinin 24 saati size ait değildir" dedi.

Hukuk bürosu tarafından gerekli mahkeme dosyasının hazırlandığını ve önümüzdeki hafta gerekli hukuksal sürecin başlayacağını açıklayan Yöndem, "En son Ankara'daki hukuk büromuzla istişare ettik. Kendi komisyonlarında belgeleri incelediler. Bize mahkeme için dosyayı hazırladılar. Şimdi arkadaşlarımızdan vekaletnameleri alıp önümüzdeki hafta davayı açacağız. Şuan hukukla ilgili mücadelemiz gerçekleşecek. İlerleyen süreçte eylem planımızı belirleyeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 17:44:05
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 17:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?