3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Ordu 'yeşil dalga'ya hazırlanıyor

ORDU 'YEŞİL DALGA'YA HAZIRLANIYOR

Ordu'da artan trafik yükünü azaltmak ve kesintisiz trafik akışı sağlamak amacıyla 'yeşil dalga' sistemine geçileceği açıklandı.

Kırmızı ışığa yakalanmadan belirli hızda kesintisiz trafik akışı sağlanması anlamına gelen 'yeşil dalga' sistemi için Ordu'da hazırlıklar son aşamaya geldi. Sistem sayesinde kavşak kontrol cihazlarına takılan ilave bir modül ve yazılım ile uydudan saat bilgileri alınarak bu bilgiler tüm cihazlarda yükleniyor. Daha sonra cihazlara yazılan programlar sayesinde, belirlenen hız ve mesafe bilgilerine göre, hazırlanan sinyal planlarıyla güzergah yeşil dalgaya uygun hale getiriliyor. Böylece hem trafik akışı sağlanırken hem de yakıt ve zaman tasarrufu sağlanarak araçların dur-kalk nedeniyle yıpranmalarını azalıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Karayolları 7. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, güncel olarak takip ettikleri konunun en kısa sürede hayata geçireceklerini söyledi. Sisteminin düzenli olarak çalışması için sürücülere görev düştüğünü ifade eden Uraloğlu, "Yan katılımlarda düzen ve disiplin olmayınca sistemi oturtmakta biraz zorlanıyoruz. Sistemin doğru çalışması için ayrıca sürücülerinde 50-60 km hızına uymaları gerekiyor. Bir ışıkta geçemedikleri zaman artık sistem kilitleniyor. Güncel takip ediyoruz. Çalışmalar 7-10 gün sürebilir" dedi.

Sistemi hazır hale getirdikten sonra işletmesini belediyeye devredeceklerini ifade eden Uraloğlu, "Şuan işletmeye ve düzene alma işlemlerinde belediye ile ortak çalışıyoruz. Bittikten sonrada sorumluluğumuz ortadan kalkmıyor. Bir sorun çıktığında Samsun'dan teknik eleman göndereceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 12:56:05
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 13:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?