5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Ordu'da AB proje semineri

Ordu Valiliği tarafından Avrupa Birliği (AB) mali fonlarından yararlanmak için AB formatına uygun projeler üretilmesi amacıyla düzenlenen 2 günlük seminer sona erdi. 

AB'nin nitelikli projelere destek sağlaması ve bunun için Türkiye'ye 24 milyon Euro'luk fon ayırması üzerine harekete geçen Ordu Valiliği, 18 ilçe kaymakamlığı, ilçe belediye başkanlıkları, Ordu Üniversitesi, Ordu Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, kamu kurumları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası Başkanlığı, sivil toplum kuruluşları ve Muhtarlar Derneği'ni içine alan bir seminer düzenledi. 

AB normlarına uygun projeler hazırlanması için 2 gün devam eden seminerde, AB mali fonlarından destek alabilecek projeler üzerinde duruldu. Türkiye AB Proje Koordinatörlüğü'nde görevli proje uzmanı Mustafa Aydemir, katılımcılara proje sahaları, maliyet hesapları, KOBİ'lerin uyguladığı çalışmalar üzerinde geniş ve detaylı bilgiler verdi. 2 günlük seminere katılanlara bir form dağıtılarak, uygulamak istedikleri projeler hakkında bilgiler istendi. 

AB, ülkelerden gelen istihdam arttırıcı ve insana yönelik sosyal proje tekliflerini değerlendirerek, mali fonlarından ödenek ayırıyor. AB, fon desteği sağladığı projeleri uygulama aşamasında sürekli denetliyor.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 15:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?