8
Mayıs
2024
Çarşamba
ORDU

Ordu'da eski İl Tarım Müdürü Gündoğdu, AKP'den aday adayı

Ordu eski Tarım İl Müdürü Yılmaz Gündüoğdu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) Ordu Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.

Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, aday adaylığını duyuran Yılmaz Gündoğdu, Ordu’yu Türkiye’nin sayılı illerinden biri yapma sözü verdi. Çıkarılacak olan Yerel Yönetimler Yasası ile belediyelerin imkanlarının daha da genişleyeceğini, bu sayede daha kalıcı hizmetler yapmanın mümkün olabileceğini ifade eden Yılmaz Gündoğdu, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinin, Türkiye açısından önemli bir dönüm noktası olacağını söyledi. Ordu Belediyesi’ni, hükümetin şemsiyesi altına alacaklarını belirten Gündoğdu, yapacakları hizmetleri konusunda şunları söyledi:

"Yeni yollar, caddeler, oyun alanları, parklar ve bahçeler, otoparklar, hobi sahaları, spor alanları, botanik bahçeleri, kütüphaneler, kültür, kongre, spor, gençlik ve kadın merkezleri inşa edeceğiz. Derelerimiz taşkınlardan korunacak, ıslah edilecek ve güzelleştirilecektir. Sularımız, bol temiz ve ucuz akacaktır. Çöp sorunu bir daha gündeme gelmemek üzere çözülecektir. Kanalizasyon ve diğer atıkların dere ve denize akması önlenecek, kıyılarımız boyunca her noktada denize girilecektir. Halkın şehir kurup, belediyenin geriden gittiği çarpık şehirleşme devri sona erecektir. Boztepe’den başlayıp Turnasuyu’na kadar devam eden, şehir ve denizi çok güzel bir açı ile gören, cazibeli kuşak koruma altına alınarak, özel imar planı uygulanacaktır. Çevre yolunun gerçekleştirilmesi için hükümet düzeyinde çaba sarf edeceğiz."

METİN AKYÜREK-ORDU (İHA)
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2003 Salı 00:00:15
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 12:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?