5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Ordu'da festival heyecanı

Ordu Belediyesi, Türkiye'de bir ilke gerçekleştirerek bu yıl 2.'sini düzenleyeceği 'Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali' ile adeta Ortadoğu, Asya, Avrupa ve Balkanları Ordu'ya taşıyacak. 

Ordu'da 29 Mart Pazartesi günü başlayacak olan Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali'ne yerli ve yabancı 11 topluluk katılacak. Ordu Belediyesi ile Tiyatro Opera ve Bale Vakfı (TOBAV) işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan ve bir hafta sürecek olan festivale yurt dışından 6 ülke katılıyor. Ortadoğu'yu temsilen İran, Asya'yı temsilen Rusya, Akdeniz'i temsilen KKTC, Balkanları temsilen Sırbistan, AB'yi temsilen Belçika ve Britanya'yı temsilen İngiltere'nin katılacağı festivali ilginin ve katılımın yüksek olması bekleniyor. Festivale yurt içinden Van, Ordu, Samsun ve Kocaeli illerinden 5 bale ve tiyatro topluluğu katılacak. 

Festivalde Belçika topluluğu 'Radyo İsotop', İran topluluğu 'Üç Küçük Domuz', İngiliz topluluğu 'Büyülü Dünya', Rusya topluluğu 'Çirkin Ördek Yavrusu', KKTC topluluğu 'Benim Güzel Pabuçlarım', Sırbistan topluluğu 'Andersen'in aşçıları' adlı oyunlarla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Festivalde Van Devlet Tiyatrosu 'Teneke Şövalyeler', Kocaeli Büyükşehir Belediye Tiyatrosu 'Pinokyo', Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) 'Masal Bahçesi' oyunlarıyla tiyatro severlerin karşısına çıkacak. Yine Ordu'dan Elvin bale topluluğuyla Samsun TAB Sanat Okulu bale gösterileriyle festivale renk katacaklar. 

Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, toplumun moral değerlerine katkıda bulunan sosyal faaliyetlere her zaman önem verdiklerini, son 2 yıldır düzenledikleri festival, şenlik ve konserlerle bunu gösterdiklerini söyledi. Karadağ, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali'nin kapsamını her yıl genişlettiklerini belirtti. Karadağ, "Bu yıl Ortadoğu'dan Akdeniz'e, Asya'dan Avrupa'ya kadar ulaşabileceğimiz toplulukları festivalimize davet ettik. Festival kapsamında ilimize 117 kişi gelecek. Dolu dolu geçecek olan bu festivale Orduluların ilgi ve desteğini bekliyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 14:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?