5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Ordu'da fidan üretimi

Ordu Çevre ve Orman İl Müdürü Selahattin Aydın, 2006 yılı çalışma döneminde bugüne kadar yaklaşık 6 milyon adet fidan üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Selahattin Aydın, yaptığı açıklamada, Eskipazar ve Kurşuncal mevkilerinde bulunan fidan üretim alanlarında son 3 yıldır hızlı bir üretim çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi. 2004 yılında 1 milyon 800 bin, 2005 yılında 3.5 milyon fidan üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Aydın, 2006 yılı çalışma döneminde bu sayının yaklaşık 6 milyon adet olduğunu kaydetti. Üretilen fidanların il genelinde ve daha çok kırsal kesimde ormanlaştırma, rehabilitasyon, erozyon kontrolü ve bakım programına alınan alanlara dikildiğini belirten Aydın, "Ürettiğimiz fidanlar yöremizin iklim şartlarına uygun olarak kayın, kızılağaç, badem, mahlep, dağ akçaağacı şeklinde oluyor. Yılda 5 ton tohum üretimi gerçekleştiriyoruz. Üretilen tohum miktarı arttıkça, gelecek yıllarda üretilecek fidan miktarı da artacak" dedi. 

Önümüzdeki dönemden itibaren yağmurlama sistemi yerine damlama sistemine geçeceklerini ve bu sayede su israfının önüne geçileceğini kaydeden Aydın, "Damlama sistemi için ödenek talebinde bulunduk ve 9 bin YTL ödenek geldi. Gelen ödenekle 1 hektarlık alanda bulunan mavi ladin ve Avrupa ladini fidanlarını damlama yöntemiyle sulamaya başladık. Yıllar içinde bu çalışmayı genişleteceğiz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 16:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?