3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Ordu'da kazalar azaldı

ORDU'DA KAZALAR YÜZDE 44 AZALDI

Ordu Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Denetleme Şube Müdürü Fuat Toprak, 2010 yılı ilk 4 ayında yaralamalı kazalarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 düşüş yaşandığını belirtti.

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından Ordu Üniversitesi'nde seminer düzenlendi. Ordu Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde kaza ve risk faktörleriyle ilgili bilgi verildi. Seminere Trafik ve Denetleme Şube Müdürü Fuat Toprak ile polis memuru Beyit Yanak konuşmacı olarak katıldı. Trafik Şube Müdürü Fuat Toprak seminerde yaptığı konuşmada, amaçlarının trafik kazalarını en aza indirmek olduğunu söyledi. Trafik konusuna bilinçlenme ve kültür olarak baktıklarını ifade eden Toprak,"Amacımız trafik kazalarını en aza indirmek. İyi bir sürücü olabilirsiniz aracı çok iyi kullanabilirsiniz. Ancak önemli olan güvenli bir sürücü veya yaya olmaktır. Ordu'da trafik yoğunluğuna bakıldığında, il genelinde 34 bin 230 tescilli araç, il merkezinde ise 78 bin 871 araç var. Ayrıca 146 bin sürücü belgesi bulunuyor. İlimizde meydana gelen kazalara bakıldığında, 2008 yılında 4 ölümlü kaza meydana geldi. 2009 yılında 2 ölümlü kaza, 2010 yılının ilk 4 ayında ise 2 ölümlü kaza 62 tane yaralamalı kaza meydana geldi. 2009 ve 2010 yılı ilk 4 ayındaki kazalara bakıldığında yaralamalı kazalarda yüzde 44'lük bir düşüş var. Bu orandaki düşüş tabi ki, sevindirici bir durumdur. Ama amacımız bunun daha da aşağıya çekilmesidir" diye konuştu.

Seminerde ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı ve İç İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan trafikteki açılımlar, hedefler, güvenliklerle ilgili hazırlanan projeler konusunda değişik spot filmler gösterildi. Son olarak polis memuru Beyit Yanak, sürücülerin dikkat etmesi gereken kurallarla ilgili bilgi verdi.

ORDU'DA KAZALAR YÜZDE 44 AZALDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 16:52:03
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 19:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?