3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Ordu'da OR-Gİ sevinci

ORDU'DA OR-Gİ SEVİNCİ

Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için denize dolgu yapılarak inşa edilmesi planlanan ve temeli 1997 yılında atıldıktan sonra o günden bu yana gündemden düşmeyen OR-Gİ Havaalanı'nın yapılması kararlaştırıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Ordu Devlet Hastanesi'ni ziyareti sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, OR-Gİ Havaalanı ile ilgili yeni bir süreç başladığını ve kısa zamanda sonuca ulaşacağını belirtti. Yılmaz, "Karadeniz Bölgesi'ne bundan sonra yapılacak ilk havaalanı OR-Gİ Havaalanı'dır. Bu süreç Ulaştırma Bakanlığımız tarafından nihai aşamaya getirilmek üzeredir. Bu aşamadan sonra Ordu ve Giresun illerinin ihtiyacı olduğunu her ortamda söylediğimiz OR-Gİ Havaalanı devletimizin ve hükümetimizin Karadeniz'de planladığı tek havalimanıdır" dedi.

Gülyalı ilçesinde yapılacak olan havaalanını ile ilgili olarak Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) fizibilite raporu hazırlattığını kaydeden Yılmaz, "Bu fizibilite yapılacak yatırım ile ilgili son hazırlıktır. Bir yatırımın yapılması için programa alınması önemli değildir. Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) alacağı karar havaalanının yapılmasına vesile olacaktır. Şu anda DLH'nin hazırladığı ek fizibilite raporu bekleniyor. OR-Gİ son aşamaya gelmiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 15:13:02
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 15:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?