5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Ordulular'a 'çılgın' hemşehri

Ordu Belediyesi, Kurtuluş Savaşı dönemini yazdığı "Şu Çılgın Türkler" adlı eseriyle büyük ilgi toplayan yazar Turgut Özakman'a hemşehrilik beratı verdi. 

Piyasaya çıktığı günden bu yana 332. baskısını yapan 'Şu Çılgın Türkler' kitabında Ordulular'ın İstiklal Savaşı'nda gösterdiği cesaret ve yiğitliği, batan "Rusumat No:4" gemisini tekrar yüzdürmesiyle anlatan Turgut Özakman, Ordu Belediye Meclisi'nin davetlisi olarak kente geldi. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Turgut Özakman'ın yazdığı eserle yakın tarihi daha iyi ve detaylı öğrenme fırsatı bulduklarını belirtti. Yazar Turgut Özakman ise, Ordu'ya ilk kez 1969 yılının aralık ayında geldiğini ifade ederek, "37 yıl sonra bu güzel, sevgi ve saygı duyduğum Ordu'nun hemşehrisi olmaktan büyük onur duyuyorum. Sağ olun varolun" dedi. 

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Seyit Torun, Turgut Özakman'a 'Hemşehrilik Beratı'nı sundu. Yazar Özakman, Belediye Meclis üyeleriyle birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Törenin ardından Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, 'Şu Çılgın Türkler' kitabını bütün meclis üyelerine dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 17:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?