3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Ordu'nun ilk işçi derneği kuruldu

ORDU'NUN İLK İŞÇİ DERNEĞİ KURULDU

Ordu'da kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet alımı ile çalışan taşeron şirket işçileri, geçici işçiler ve özel kuruluşlarda çalışan işçiler bir araya gelerek Ordu İşçi Dayanışma Derneği'ni kurdu.

Katılımcı demokrasinin vazgeçilmezlerinden biri olan sivil toplum örgütlerinin bir yenisi daha kuruluşunu tamamladı. 35 üyenin kuruluş bildirimiyle tüzel kişiliğini tamamlayan Ordu İşçi Dayanışma Derneği çalışmalarına başladı. Kurulan dernek ile çalışan tüm işçilerin birlik ve bütünlüğünü sağlayarak sosyal haklarını araştırmak, yasalar nezrinde haklarını savunmak üyelerin sosyal hayatının tamamını kapsayan eğitici ve kültürel faaliyette bulunmak amaçlanıyor. Bu amaçlar doğrultusunda Ordu İşçi Dayanışma Derneği geçici yönetim kurulu çalışmalarına başladı. Ordu İşçi Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülaziz Özen, işçilerin birlik ve beraberliğini sağlayarak daha etkin, dikkate alınan topluluk olmasını sağlayacaklarını söyledi. Derneğin işçiyle alakalı sorunlar için çözüm platformları oluşturarak üyelerin gözü, kulağı olup her alanda temsilcisi olacaklarını ifade eden Özen, "Yaşadığımız toplumda işçilerimizin yaşam standardını yükseltmesi için çalışacağız. Eğitim, kültür, sanat vb. konularda çalışmalarda bulunarak daha fazla sosyalleşmenin öncülüğünü yapacağız. Derneğimiz üyelerimizin haklı olduğu her alandaki sorunlarını aklıselim diyalog yoluyla çözüme kavuşturmaya çalışacak. Fakat olmazda çözüm bulanamaz ise hukuk sürecini başlatıp yargı yoluna giderek üyelerimizin hakkını koruma adına her zaman yanında olacağız" diye konuştu.

Üye başvurularını almaya başladıklarını ifade eden Özen, dernek yönetimi olarak üyelik için gelen talep karşısında memnun olduklarını ve bütün işçileri derneğin çatısı altına davet ettiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 15:11:02
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 15:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?