4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Ordu'nun vergi rekortmeni kim?

ORDU'NUN VERGİ REKORTMENİ BİR AVUKAT

Ordu'da 2010 yılı vergi rekortmenleri açıklandı. Buna göre gelir vergisi rekortmeni Avukat Bektaş Doğan, Kurumlar vergisi rekortmeni Ünye Çimento Sanayi Ticaret A.Ş. oldu.

21-27 Şubat tarihleri arasında kutlanmakta olan "22. Vergi Haftası" etkinlikleri çerçevesinde, Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi'nde en yüksek vergi ödeyen mükelleflere ödül verildi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Albay İsmail Güzey, Belediye Başkanı Seyit Torun, Vali Yardımcıları İsmail Küreci, Salih Yüce, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, Defterdar Erol Pişkin, Ticaret Borsası Başkanı Necdet Gürsoy, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel, daire müdürleri, maliye teşkilatı çalışanları ile ödül alan kişi ve kurum temsilcileri katıldı.

Yüksek derecede vergi ödeyen mükelleflerin ödüllendirilmesi töreninde bir konuşma yapan Vali Orhan Düzgün, kendisinin de maliye okulu mezunu olduğunu belirterek, tüm vatandaşların güçleri oranında belirlenmiş kurallar çerçevesinde vergilerini düzgün ve dürüst bir şekilde ödemelerini istedi. Vali Düzgün, konuşmasında, "Bugün, Ordu'da çocuklarımızın daha iyi bir koşulda eğitim-öğretim görebilmesi, hastanelerde daha iyi ortamlarda tedavi olabilmemiz, Türkiye'nin ve dünyanın dört yanına daha kolay ulaşabilmemiz, havaalanımızın, çevre yolumuzun yapılması ve burada ismini sayamadığım pek çok kamu hizmetinin gerçekleşebilmesi için, tüm vatandaşlarımızın, kendi güçleri oranında, devletin kamuda belirlemiş olduğu kurallar çerçevesinde, devlete karşı olan borçlarını düzgün ve dürüst bir şekilde ödemeleri gerekir. Bu nedenle tüm mükelleflerimizin, kanunlarla belirlenmiş olan mükellefiyetlerini hakkı ile yerine getirmelerini arzu ediyorum" dedi.

VERGİNİN YÜZDE 74'Ü TAHSİL EDİLDİ

Ordu Defterdarı Erol Pişkin de Ordu ilinde 2010 yılında 560 milyon 425 bin 459 TL vergi tahakkuku, 418 milyon 500 bin 282 TL. vergi tahsilatı yapıldığını, vergi tahsilat oranının yüzde 74.65 olduğunu, 2009 yılına göre tahakkuk artışının yüzde 20.64, tahsilat artışının ise yüzde 19.13 olarak gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Konuşmalarında ardından Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi'nde ilk 5'e giren mükelleflere plaket ve çeşitli ödüller verildi. Gelir Vergisinde 1. olan Avukat Bektaş Doğan ile Kurumlar Vergisinde 1. olan Ünye Çimento Sanayi Ticaret A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Keretli'ye plaket ve ödülünü Vali Orhan Düzgün verdi.

ORDU'NUN VERGİ REKORTMENİ BİR AVUKAT
ORDU'NUN VERGİ REKORTMENİ BİR AVUKAT
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 14:07:04
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 17:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?