3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Orduspor'da 3 puan sevinci

ORDUSPOR'DA GALİBİYET SEVİNCİ

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Orduspor kendi sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Orduspor Teknik Direktörü Ahmet Akcan, baştan sona üstün oynadıklarını bir maçta haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Zorlu bir sürecin sonunda hak ettikleri galibiyetleri almaya başladıklarını ifade eden Akcan, son 3 haftada 3 günde bir karşılaşma oynadıklarını hatırlatarak, "Çok dürüst olmak gerekirse bugün Süper Lig'de çok iyi takımların bile kaldıramayacağı bir program. Hazırlık döneminde çeşitli nedenlerden dolayı takımın tamamıyla antrenman yapma fırsatı

dahi bulamamıştık. Böyle zorlu geçen bir süreyi bugün galibiyetle sonuçlandırmak gerçekten çok mutluluk verici. Yaptığımız çalışmaların çok olumlu olduğunu, her geçen gün yol kat ettiğimizi sürekli söylüyoruz. Bunun doğru olduğunu bugün ortaya konan futbolla gördük" dedi.

Orduspor'un sezon başından bu yana mağlup duruma düştükten sonra ilk defa maçı çevirme başarısını gösterdiğini ifade eden Akcan, "Bugün ki maçta oyunun başından sonuna kadar üstün olan taraf bizdik. Çok daha önce farklı bir şekilde öne geçebileceğimiz bir maçta yaptığımız çok basit bir hatadan dolayı gol yedik. Hatta mağlup duruma düşerek kaybetme riskini dahi yaşadık. Ama bugün sadece galibiyet değil, sezon başından bu yana mağlup düştüğü hiçbir karşılaşmada maçı çevirememiş bir takımın galip geldiğini

gördük. Futbolcularımızın baştan sonra hak ettikleri bir galibiyet aldık. Rakibimizde çok önemli bir takımlarından bir tanesi. Deplasmanda en az gol yiyen takımlardan bir tanesiydi. Hak ettiğimiz bu galibiyeti Orduspor'u seven herkese armağan ediyorum" diye konuştu.

 

PONOMOREV: "12 KİŞİ GİBİ OYNADIK"

Ordusporlu futbolcu Anatoly Ponomarev, takım olarak çok iyi mücadele ederek haklı bir galibiyet aldıklarını belirtti. Ponomarev,"Kazandığımız için çok mutluyuz. Bu maçta iki forvet oynadık. İki forvet olarak oynamak daha kolay. Kupa maçında tek forvet olduğum için daha fazla pozisyon buldum. Bu maçta iki forvet oynadığımız için pozisyonlar paylaşıldı. Ordu'da taraftarlar sayesinde 12 kişi oynadığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Her geçen gün çok daha iyi bir takım olduklarını ifade eden Ordusporlu futbolcu İrfan Başaran da, galibiyetlerinin bundan sonrada süreceğini kaydetti. Başaran, "Çok yoğun bir maç programından dolayı performansımın düştüğünün bende farkındayım. İleriki haftalarda çok daha başarılı olacağımı düşünüyorum. Bugün ayrıca rakibimiz çok defans yaptı. Bütün oyuncuları kendi sahasında oynayınca çok zorladık. İkinci yarı toparladık. Arka arkaya attığımız gollerle galip gelmesini bildik" açıklamalarında bulundu.

 

GAZİANTEP BELEDİYESPOR CEPHESİ

Gaziantep Belediyespor Teknik Direktörü Ali Doğan, çok daha iyi hazırlandığını gösteren rakipleri karşında mağlup oldukları için üzüntü yaşadıklarını söyledi. Her iki takım açısından zorlu bir mücadele yaşandığını ifade eden Doğan, "Bu maçın çok zor geçeceği belliydi. Çünkü her iki takımında puan veya puanlara ihtiyacı vardı. Biz o anlamda oyunun büyük bölümünde istediklerimizi yapmaya çalıştık. Deplasmanda zorlu bir maçta rakibimize karşı üstünlük sağlamaya çalıştık. Bunun sonucunda da üstünlük

sağladık. Ancak daha sonra yan toplardaki zaafımızdan dolayı goller yedik. Orduspor çok iyi hazırlandığını gösterdiği bir maçta galip geldi. Kendilerini tebrik ediyorum. Her iki takım adına güzel bir mücadele oldu. Bu mağlubiyeti unutup artık önümüzdeki maçlara bakacağız" şeklinde konuştu.

Gaziantep Belediyesporlu Ferit Cömert de, çok iyi hazırlandıkları bir maçtan maalesef mağlup ayrıldıklarını söyledi. Gömert, "Buraya gelmeden önce zor bir maç olacağını biliyorduk. Buna göre de teknik taktik olarak hazırlanmıştık. Bunları sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Amacımız puan veya puanlarla dönmekti. İstediğimiz golü de bulduk. Ancak golden sonra maç istediğimiz gibi olmadı. Her şey tersine döndü. Oyunun hakimiyetini kaybedip arka arkaya iki gol yedik. Bu arada Orduspor'u da tebrik ediyorum.

Çok istekli bir futbol oynadılar. Kazanmak istediler. Bizde puan almak istiyorduk ama yapamadık. İnşallah bundan sonraki maçlarda iyi oynayıp istediğimiz puanları alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

 

ORDUSPOR GALİBİYETİ TARAFTARLA PAYLAŞTI

Ordusporlu futbolcular maç sonrası galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaştı. Toplu halde tribünleri tek tek selamlayan mor beyazlı futbolcular taraftarların büyük tezahürat ve coşkulu desteğiyle galibiyet sevincini yaşadı. Futbolculardan Murat Akyüz, çocuklarını kucağına alarak taraftarları selamladı.

ORDUSPOR'DA GALİBİYET SEVİNCİ
ORDUSPOR'DA GALİBİYET SEVİNCİ
ORDUSPOR'DA GALİBİYET SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 17:40:05
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 20:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?