3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Ordu'ya yeni tarımsal üretim tesisi

ORDU'YA YENİ TARIMSAL ÜRETİM TESİSİ KURULUYOR

Ordu'da merkez ilçeye bağlı Alembey köyü sınırları içerisinde yer alan Anduz mevkiine yeni hayvansal ve tarımsal üretim tesisi kurulacak.

İl Genel Meclisi ocak ayı üçüncü birleştim toplantısında, merkez ilçeye bağlı Alembey köyü sınırları içerisinde Anduz mevkiinde bulunan taşınmaz üzerine hayvansal ve tarımsal amaçlı üretim ve işletme tesisi yapılması amacıyla hazırlanan nazım imar planının onaylanmasına ilişkin teklif görüldü. Müzakereler öncesi, tarım alanı olan 5 bin 280 metrekarelik taşınmazın üzerine yapılması planlanan tesisin yapımının uygun olup olmadığı yönelik gerekli birimlerinin raporları okundu. Şehir plancısının düzenlemiş olduğu raporda, yapılacak bina için taşınmazın yüzde 20'sinin kullanılacağı ve yüksekliğinin 6.50 metre olacağı belirtildi. Raporların okunması ve yapılar müzakereler sonrasında söz konusu teklif görüşülmek üzere Bayındırlık ve İmar Komisyonu'na sevk edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Bülent Civelek, İl Özel İdaresi olarak köylerde bu tür yatırımları özendirdiklerini söyledi. Söz konusu özel şahsa ait taşınmaz üzerinde yapılması planlanan tesis için tüm kurum ve kuruluşların görüşlerinin alındığını ifade eden Civelek, "Özel şahıslara ait taşınmaz üzerine yapılması düşünülen tesis için bizlere başvuru yapıldı. Mevcut yerde zaten bir tesis vardır. Ancak burada bir imar planı gerekmiyordu. Şahsın ileriki dönemde burada bir entegre tesis niteliğindeki bazı yatırımları düşündüğünden bunu imar planı kararına bağlanması gerekiyor. Daha sonra da ilgili plana göre ruhsatlandırılması uygun görülmüştür. Bununla ilgili kurum ve kuruluşlardaki görüşler alınmıştır. Zaten köylerde bizim amacımız bu tür yatırımların özendirilmesidir" diye konuştu.

ORDU'YA YENİ TARIMSAL ÜRETİM TESİSİ KURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 16:05:01
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 16:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?