3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Ordu'ya yeni yatılı kur'an kursu

ORDU'DA YENİ YATILI KUR'AN KURSU İNŞA EDİLECEK

Ordu'da bulunan Yatılı Kur'an Kursu'nun yetersiz kalması üzerine, yeni bir Kur'an kursu inşa edilmesi için hazırlıklar sürüyor.

Ordu Müftü Vekili Kemal Menceloğlu, beraberinde Müftü Yardımcısı Saim Şirin, Ordu Din Görevlileri Derneği Başkanı Şenol Varol, Diyanet-Sen Şube Başkanı Kadir Demir ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı Bekir Karakış ile birlikte Ordu Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti. Müftü Vekili Kemal Menceloğlu burada yaptığı açıklamada, Akçatepe Mahallesi'nde 2 bin 480 metrekaresi hayırsever Mustafa Yeşilyurt tarafından hibe edilen, 620 metrekaresi yine aynı şahıstan satın alınan Türkiye Diyanet Vakfı'na ait toplam 3 bin 100 metrekare arazi üzerinde 5 katlı 100 öğrenci kapasiteli Yatılı Kur'an Kursu'nun temel atma hazırlıklarında sona yaklaşıldığını söyledi.

Kaba inşaatı 500 bin liraya mal olması beklenen yeni Kur'an Kursu'nun 4-5 kişilik odalarda müstakil WC ve banyoları olacak şekilde inşa edileceğini belirten Menceloğlu, "Yeni Kur'an kursu büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır. Mevcut Yatılı Bölge Kur'an Kursunda hem erkekler hem de kızlar hafızlık yapmakta ve bina yeterli gelmemektedir" dedi.

ORDU'DA YENİ YATILI KUR'AN KURSU İNŞA EDİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 15:49:00
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 20:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?