3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Orkinosçulara çiçekli karşılama

KARADENİZLİ ORKİNOSÇULAR ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Akdeniz sularında orkinos avcılığı yapan Karadenizli balıkçılar, 5 gün 5 gece süren yolculuk sonunda geldikleri Ordu'nun Fatsa ilçesinde çiçeklerle karşılandılar.

Halit Mollaoğlu isimli balıkçı gemisinin Yalıköy Limanı'na girmesinin ardından 2 tayfa karaya adım atar atmaz toprağı öptü. Balıkçı teknesi sahibi Mustafa Mollaoğlu'nun annesi 86 yaşındaki Sabiha Aydın, engelli aracıyla güçlükle gelebildiği iskelede kaptan oğluna bir buket çiçek takdim etti. Karşılamada hazır bulunan Yalıköy Belediye Başkanı Tahsin Karamustafa da balıkçı teknesi sahibi Mustafa Mollaoğlu'na bir buket çiçek takdim ederek, "Hoş geldiniz" dedi.

Mustafa Mollaoğlu, 45 gün boyunca okyanusta orkinos avcılığı yaptıklarını belirterek, "Orkinos avcılığı bizim için iyi başlamadı ama sonradan kotamızı doldurduk ve memleketimize döndük. Bizleri karşılayan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Yalıköy Belediye Başkanı Tahsin Karamustafa, Mustafa Mollaoğlu ve ekibinin belde ekonomisi için balıkçılık sektöründe çok önemli olduklarını ifade ederek, "1.5 ay sonra kazasız belasız bir şekilde beldemize döndükleri için biz de sevinçliyiz" diye konuştu.

Halit Mollaoğlu balıkçı teknesinde orkinos avında 25 tayfanın görev yaptığı belirtildi. Tayfalar tekneden çıkar çıkmaz toprağı öptüler.

KARADENİZLİ ORKİNOSÇULAR ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
KARADENİZLİ ORKİNOSÇULAR ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 17:48:01
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 18:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?