5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Ormanlar meteor düşmüş gibi

Ordu'nun doğal güzellikleriyle dikkat çeken ormanlarına 'toprak hırsızları' musallat oldu. Ormanların düz çayırlık alanlarından toprak çalan kişilere karşı yetkililer çaresiz kaldı. Ordu'nun Kabadüz-Çambaşı, Ulubey'in Sayaca, Gölköy'ün Kozören yaylalarının adeta meteor düşmüş gibi delik deşik olması görenlerin dikkatini çekiyor. Orman toprağının doğal, ekolojik ve verimli olması bazı uyanıkları harekete geçirdi.

Özellikle geceleri kamyonlarla yaylalara gelen bu kişiler, yükledikleri toprakları ekonomik veya sosyal alanlarda kullanıyorlar.
Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Günay, yaylalardan genellikle fidanlık, sera ve kooperatif sitelerindeki yeşil alanlar için toprak alındığını söyledi. Bazı bölgelerde yaylaların delim deşik olmasının üzüntü verici olduğunu belirten Günay, "Doğal güzelliklerini tanıtmak için büyük gayret sarf ettiğimiz orman ve yaylaların bu durumu kaygı verici boyutlara ulaşıyor. Bu toprak çalınmaları sonucu ormanların ekolojik dengesi ve topografyası bozuluyor" dedi. 

Ordu Orman İşletme Müdürü Osman Kalay da, söz konusu alanların bazen orman arazisinde olmayıp mera veya hazine arazisinde olduğunu ve buralara müdahale edemediklerini belirtti. Kalay, "Bu tür şikayetler çok alıyoruz. Gereken çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.


iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 15:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aynur şahin IP: 88.247.16.xxx Tarih : 1.11.2006 16:14:26
inanmak istemiyorum haberin doğruluğundan eminim şuphem buraları oyanlar çim ve toprakları villalarının bahçesine taşıyorlardır insan olma çevreyi korumak bunu gerektiriyor bu işi yapanların beyninde