4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Ormanlarda gizli tehlike

ORMANLARDA GİZLİ TEHLİKE

Ordu Çevre ve Orman İl Müdürü Selahattin Aydın, bir ülkenin orman varlığı yönünden zengin olabilmesi için yüzde 30 oranında verimli ormanlara sahip olması gerektiğini belirterek, "Ülkemizin orman varlığı yüzde 27 olup, verimli ormanlarımızın sayısı yüzde 14'tür" dedi.

'Orman Haftası' nedeniyle Ordu Kültür Merkezi'nde bir program düzenlendi. Çevre Orman İl Müdürlüğü öncülüğünde Merkez Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu'nun hazırladığı programa Ordu Vali Yardımcısı Ömer Adar, İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Programda bir konuşma yapan Çevre Orman İl Müdürü Selahattin Aydın, insanoğlunun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ulaşabildiği her şeyi tükettiğini belirterek gelişmişliğin artık tüketimle ölçüldüğüne dikkat çekti. Bu tüketim anlayışının orman varlığını da etkilediğini vurgulayan Aydın, "Bir ülkenin orman varlığı yönünden zengin olabilmesi için yüzde 30 verimli ormanlara sahip olması gerekir. Ülkemizde orman varlığı yüzde 27 olup, verimli ormanlarımız ise yüzde 14'tür. Avrupa ülkelerinde ise verimli orman oranı ortalama yüzde 44'tür" diye konuştu.

Aydın, Avrupa ülkelerinde erozyonun yok denecek kadar az olmasına rağmen Türkiye topraklarının yüzde 86'sının erozyon tehdidi altında olduğuna dikkat çekerek, "Erozyon sebebiyle vatan topraklarımız yok olmaktadır. Demek ki vatan toprağı sadece savaşlarla kaybedilmiyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Vatan toprağı kutsaldır kaderine terk edilemez' sözünü buradan hatırlatmak isterim" şeklinde konuştu.

Aydın, Ordu'da bugüne kadar 20 bin hektar arazide ağaçlandırma yapıldığını ve 100 milyon adet fidanın toprakla buluşturulduğunu da kaydetti.

Program şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

ORMANLARDA GİZLİ TEHLİKE
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2011 Pazartesi 17:54:01
Güncelleme :21 Mart 2011 Pazartesi 22:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?