4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Oturarak çalışanlara uyarı

UZMANLARDAN OTURARAK ÇALIŞANLARA UYARI

Medical Park Ordu Hastanesi Uzman Fizyoterapist Ezgi Akgün, oturarak çalışmak zorunda kalan, hareketsiz çalışma şeklinden dolayı kaslarını ve eklemlerini hareket ettiremeyenlere uyarılarda bulunarak, "Oturarak çalışanlarının ofisleri ergonomik olmalı, ayaklarının altına destek konulmalı, üzgün olunduğu zaman baş önde gezilmemelidir" dedi.

Medical Park Ordu Hastanesi Uzman Fizyoterapist Ezgi Akgün, yoğun iş temposundan dolayı hastaneye kontrol olmaya gidemeyen, İl Özel İdare çalışanlarına yönelik düzenlenen "Bel, Boyun ve Sırt Ağrısı" konulu bilgilendirme toplantısında uyarılarda bulundu. Bir insanın ruhsal yapısının bile fiziksel durumunu etkileyebileceğini vurgulayan Uzman Fizyoterapist Ezgi Akgün, insanlar üzgün olduğu zamanlarda boynunu bükerek veya başını aşağıya eğerek yürüdüğünü, bu şekildeki yürüyüşün bile boyna daha fazla yük binmesine sebep olduğunu belirtti. Uzun süreli aynı pozisyonda kalmanın ve eklemleri sürekli aynı pozisyonda tutmanın vücuda, dolayısıyla eklemlere fazla yük bindirdiğini vurgulayan Akgün, "Bana bir şey olmaz mantığıyla yapmış olduğumuz hatalar ömür boyu yaşanabilecek sıkıntılara dönüşebilir. Bir yükü veya bir eşyayı kaldırırken dizlerimizi kırarak yani dizlerimizden güç alarak kaldırmamız sağlıklı ve doğru olandır. Kilo da vücudumuza yük bindirme konusunda önemli bir etkendir. Kilosu fazla olan insanlar ayak ve bacak eklemlerine fazladan yükler bindirerek eklemlerinin çabuk yıpranmasına ve hasar görmesine neden olur" dedi.

Bu sorunlarla baş etmek için öncelikle oturarak çalışanların, ofislerini ergonomik tasarımlarla düzenlemek gerektiğini, ayrıca oturarak çalışırken ayağın altına konulan desteklerin bile vücudun yük miktarını azalttığına dikkat çeken Uzman Fizyoterapist Ezgi Akgün, "Günde birkaç kez yapılacak egzersizlerle bel, boyun ve sırt ağrılarının en aza indirecektir. Bel ağrısı çekenler, yatarken eğer dizlerinin altına bir yastık koyarsa belin yattığı yere tam temas etmesini sağlar ve kendisine böyle küçük bir tedavi uygulamış olur" diye konuştu.

UZMANLARDAN OTURARAK ÇALIŞANLARA UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2011 Perşembe 16:29:01
Güncelleme :2 Temmuz 2011 Cumartesi 19:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?