3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Oyun, trafik haftasını unutturdu

OYUN, TRAFİK HAFTASINI UNUTTURDU

Ordu'da trafik haftası nedeniyle düzenlenen törende çalan müziğe kendini kaptıran öğrenci ve polisler birlikte horon çekip kolbastı oynadı.

Ordu'da Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri çerçevesinde Tayfun Gürsoy Parkı'nda bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Ordu Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve Belediye Trafik Zabıta ekiplerinin hazır bulunduğu etkinliklerde trafik bilincinin önemi anlatıldı. Bu kapsamda ilin trafik güvenliğinin gelişmesinde katkı sağlayan yılın trafik polisi, trafik zabıtası, şoför esnafına teşekkür plaketi verildi. Trafik konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı yılın trafik zabıtası seçilen Fikri Yazıcı teşekkür plaketini Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ'ın elinden aldı. Yılın şoförü seçilen Namık Kemal Uygun plaketini Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık'ın elinden alırken, yılın trafik polisi Köksal Kazancı'nın plaketini ise Emniyet Müdür Yardımcısı Ali İhsan Şentürk verdi. Daha sonra trafik haftası nedeniyle hazırlanan stantta öğrencilere trafikle ilgili broşürler dağıtılarak trafik ekiplerinin kullandığı alkol ölçüm ve radar gibi cihazların kullanımı anlatıldı. Trafik Şube Müdürü Fuat Toprak, trafik kazaları ve olaylara daha hızlı intikal etmek amacıyla kullanılan 'Şahin' adı verilen motosikletli ekipleri öğrencilere tanıttı. Görevli trafik polisleri tarafından oluşturulan uygulama trafik pistinde trafik kurallarının öğretildiği sırada çalan müziği duyan öğrenciler kendilerini tutamadı. Görevli polis memurları ile önce horon çeken öğrenciler, daha sonra son yıllarda popüler olan Karadeniz oyunu kolbastı ile gönüllerince eğlendi.

Etkinlikler sonunda açıklamalarda bulunan Emniyet Müdür Yardımcısı Ali İhsan Şentürk, amaçlarının trafik bilincinin kazandırılması ve yol kullanıcıların olaylara karşı daha duyarlı olması olduğunu kaydetti. Şentürk, hafta boyunca etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

OYUN, TRAFİK HAFTASINI UNUTTURDU
OYUN, TRAFİK HAFTASINI UNUTTURDU
OYUN, TRAFİK HAFTASINI UNUTTURDU
OYUN, TRAFİK HAFTASINI UNUTTURDU
OYUN, TRAFİK HAFTASINI UNUTTURDU
OYUN, TRAFİK HAFTASINI UNUTTURDU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 15:10:04
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 21:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?