5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Perşembe'de festival coşkusu

festivalOrdu'nun Perşembe İlçesi'nin ilçe oluşunun 61. yılı, festivalle kutlanıyor. 61. yıl kutlama programı kapsamında düzenlenen ve 2 gün sürecek olan festivalin ilk günü coşkuyla kutlandı. 

Festival, Cumhuriyet Caddesi-Atatürk Bulvarı-Cumhuriyet Meydanı arasında gerçekleştirilen 'Atatürk ve Bayrağa saygı' yürüyüşüyle başladı. İlçe Kaymakamı Uğur Turan, Belediye Başkanı Selami Çarkçı, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kaymakam Uğur Turan ile Perşembe Başkan Selami Çarkçı, 61. yıl şeref defterini imzaladı. Perşembe Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından ise bir konuşma yapan Kaymakam Uğur Turan, Perşembe İlçesi'nin kuruluşunun 61. yıldönümünü, 2 gün boyunca sürecek festivalle kutlayacaklarını belirterek, "Büyük bir coşku yaşıyoruz. Bugünlere ulaştığımız için sevinçliyiz. İlçemiz hızla bir turizm merkezi olma yolunda ilerlemektedir" dedi. 

Kaymakam Turan, Perşembe'de görev yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu, Perşembe halkının cana yakınlığını ve sevgiye önem vermesini her zaman takdir ettiğini belirtti. Turar, "Bu güzel ilçede görev yapmamı ve hizmet etmemi nasip ettiği için Allah'a şükrediyorum" dedi. 

Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı da, yeşil ile mavinin, dağlar, deniz ve gökyüzünün, can dostu insanların buluştuğu, bir inci kadar güzel Perşembe'nin ilçe oluşunun 61. yılını coşku ile kutladıklarını vurgumadı. Çarkçı, "Karadeniz Bölgesinin turizm açısından potansiyelini biliyoruz. Karadeniz Bölgesi içinde de ilçemizin, turizm cazibe merkezi olmasını arzu ediyoruz. Bu güzellikleri insanlar kısa zamanda fark edecek ve ilçemiz turizmle kalkınacaktır. Daima hizmetin en iyisine layık olduğuna inandığımız değerli hemşehrilerimize tüm gücümüzü kullanarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Oluşturduğumuz çok proje var. Değişen dünyada değişen bir Türkiye, değişen Türkiye'de değişen bir Perşembe olmak zorundayız" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Sürücü Eğitim Pisti, Kacalı Köprüsü, Atatürk Bulvarı ve Cumhuriyet Meydanı arasındaki 5 kilometrelik parkurda halk koşusu yapıldı. Serkan Şanlı'nın 1. geldiği koşuda Özgür Arslan 2., Kemal Özsoy 3. oldu. Çeşmeönü mevkiindeki yağlı direk, yüzme ve sandal kürek yarışmaları büyük ilgi ve heyecanlı anlara sahne oldu. 

Şenliğin 2. günü olan 26 Haziran Pazartesi günü Atatürk Caddesi'nde resim ve fotoğraf sergisi, balıkhane ve çay bahçesi açılışı, yöresel yemek tanıtım ve ikramı, voleybol turnuvası finali, halı saha futbol turnuvası finali gerçekleştirilecek. Akşam Belediye önündeki meydanda ise Türk Halk Müziği sanatçıları Kamil Sönmez ve Ümit Tokcan bir konser verecekler.
horon

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 14:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?