3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Perşembe'ye kardeş geliyor

ALMAN REDNİTZHEMBACH BELEDİYE BAŞKANI ORDU'DA

Ordu'nun Perşembe Belediyesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaletine bağlı Rednitzhembach Belediyesi'nin 'kardeş belediye' olma süreci pekiştiriliyor.

Kardeş belediye çalışmaları kapsamında Perşembe'ye gelen Almanya'nın Rednitzhembach Belediyesi Başkanı Jurgen Spahl ve beraberindeki belediye meclis üyeleri, Perşembe Belediye Başkanı İ.Selami Çarkcı, Almanya Kulüpler Birliği Başkanı Seyfettin Karagöl ile birlikte Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Perşembe ilçesinin geçtiğimiz yıl sel ve heyelan afetine maruz kalmasına çok üzüldüklerini, 15 Temmuz 2009 tarihinde Perşembe'de meydana gelen afetin boyutlarını internette yayınlanan fotoğraf ve videolardan gördüklerini ve çok üzüldüklerini belirten Jurgen Spahl, "Perşembe'yi ziyaret ettiğimizde, afetin izlerinin kısa sürede silindiğini büyük bir sevinçle gördük, bu büyük bir başarıdır" dedi.

"TÜRK-ALMAN İŞBİRLİĞİ EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDE"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Orhan Düzgün de Türkiye ile Almanya ve Türkler ile Almanlar arasındaki ilişkilerin çok geçmiş yıllara dayandığını, günümüzde iki ülke arasındaki ilişkinin tarihteki en güçlü dönemlerini yaşadığını belirtti. Şu an 3 milyona yakın Türk'ün Almanya'da yaşadığını belirten Vali Düzgün, "Türkiye'de en fazla turisti Almanya'dan kabul ediyor. Almanya'dan yılda 5 milyona yakın turist geliyor. Ayrıca Almanya ile pek çok konuda ortak kültürel işbirliğimiz devam ediyor. Alman üniversiteleriyle, Alman arkeologlarla Troya'dan Hattuşa'ya kadar pek çok ören yerinde arkeolojik kazı çalışmasını beraber yürütüyoruz. Bundan sonrada karşılıklı işbirliğimizin giderek güçlenmesini arzu ederiz" diye konuştu.

VALİYE ŞEMŞİYE HEDİYE ETTİ

Konuşmaların ardından konuk Belediye Başkanı Jurgen Spahl, "Perşembe'de yağmurdan kaynaklanan felaketi görünce sizlere şemsiye hediye etmek istedim" diyerek, Vali Orhan Düzgün'e üzerinde Rednitzhembach Belediyesi'nin amblemi olan bir şemsiye hediye etti. Vali Orhan Düzgün de konuk Belediye Başkanına, üzerinde Ordu'yu sembolize eden motiflerin yer aldığı bir tablo ve başta fındık olmak üzere Ordu ilini tanıtıcı değişik hediyeler verdi.

ALMAN REDNİTZHEMBACH BELEDİYE BAŞKANI ORDU'DA
ALMAN REDNİTZHEMBACH BELEDİYE BAŞKANI ORDU'DA
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 11:26:02
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 17:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?