4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Pideye bayıldılar

Orduspor'un başarılı oyuncuları Miguel Garcia ve Joan Ribeiro, Karadeniz'in kendine has tadı olan pidesine bayıldı.

Ordu'nun doğal manzarası ile dikkat çeken Bolaman sahilinde Karadeniz pidesini tadan ikili, pidenin tadını oldukça beğendiler. "Görünüş olarak pizza'ya benziyor ama daha leziz, enfes bir tadı var' diye görüş belirten başarılı futbolcular, Ordu'nun yöresel yemekleri Galdirik, Melucan, Sakarca, turşu kavurması, mıhlamayı tattılar.

Karadeniz Pidesini Bolaman'da ilk olarak tadan Garcia, "Görünüş olarak pizzaya benziyor ama Karadeniz pidesi daha lezzetli. Ordu'ya geldiğim günden bu yana kısa sürede alıştım. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi doğduğum şehir olan Moura'ya benzemesi. Moura da tıpkı Ordu'da olduğu gibi insanlar birbirini tanıyor. Ordu'da kendi halinde, çok güzel bir doğal görünüme sahip. Ordu'da hiç yabancılık çekmedim" dedi.

Ribeiro ise Ordu'yu doğal güzellik olarak Porto'nun hemen yanı başında bulunan bir şehir olan Figueira Da Foz'a benzettiğini söyleyerek, "Her yıl bu şehre binlerce turist geliyor. Ordu'da doğal güzellikte oralardan da güzel. Umarım bizde takım olarak başarılarımız ile Ordu'nun ülke içinde ve dışında tanıtımını gerçekleştirirde binlerce turistin gelmesini sağlarız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2011 Salı 18:31:55
Güncelleme :11 Ekim 2011 Salı 18:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?