3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Piknik şenliğe dönüştü

PİKNİK ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜ

Ordu'nun Ünye ilçesi Yeşilkent beldesi sakinleri yaylada yaptıkları pikniği şenliğe dönüştürdüler.

Yeşilkent beldesi sakinlerinin dört yıl önce başlattıkları ve bu yıl 5.'si düzenlenen Düzoba Pikniği büyük ilgi gördü. Yeşilkentliler, yaklaşık 40 minibüs ve özel araçları ile Düzoba'yı şenlendirdiler.

Yeşilkent Belediye Başkanı Kemal Maral, "Önümüzdeki yıl buraya seyyar VC'ler yapacağız. Yine önümüzdeki yıl yapacağımız organizasyonla burada güreşler düzenlemeyi hedefliyoruz. Buralar bizim büyüklerimizden bizlere kalan tapulu yerlerimiz. 'Yeşilkent'te uzak' diyebilirsiniz, ancak biz işte böyle yaptığımız pikniklerle bu yerlerimizi unutmamış olacağız" dedi.

Mahalli sanatçıların söylediği şarkı ve türkülerle coşan piknikçiler, yapılan yayla güzeli yarışmasıyla da pikniğe ayrı bir hava kattılar. Büyük organizasyonlara taş çıkartan güzellik yarışmasın 8-15 yaş arası çocuklardan oluştu. Yarışmacılar önce toplu olarak kolbastı ve Roman havası eşliğinde oyun oynadılar, ardından herkes kendini tanıtıp, kendine güvendiği dalda şarkı veya türkü söylediler. 16 yarışmacının katıldığı yarışmada jüri üyeleri seçim yapmakta zorlanırken, İstiklal Marşı'nı okurken herkesin tüylerini diken diken yapan Ebrar Kuru, yayla güzeli seçildi. İkinci güzel Gülşen Felek olurken, üçüncülüğü ise geçen yılın birincisi Hüdanur Ocaktan aldı. Birincinin ödülünü Yeşilkent Belediye Başkanı Kemal Maral, ikincinin ödülünü eski belediye başkanı Muammer Çamuroğlu, üçüncünün ödülünü ise Ali Felek verdi.

Ardından yapılan yayla ağalığı seçimini ise 5 bin lira ile yine Selim Akkan ağa olarak 6. piknik organizasyonunu da yapmaya hak kazandı.

PİKNİK ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜ
PİKNİK ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 11:59:04
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 12:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?