5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Piyasaya sürmeden yakalandılar

Ordu'nun Ünye İlçesi'ne bağlı Tekkiraz Beldesi'nde 2 şahsın üzerinden 100 YTL'lik banknotlar halinde 7 bin 500 YTL tutarında sahte para ele geçirildi. Paraların kısa bir süre kalan Kurban Bayramı öncesinde hareketliliğin yoğun olduğu hayvan pazarlarında piyasaya sürüleceği öne sürüldü. 

Edinilen bilgiye göre olay, bugün belde merkezinde saat 10.00 sıralarında meydana geldi. İstihbarat bilgilerinin değerlendirmesi sonrasında İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekip ve Tekkiraz Jandarma Komutanlığı ekibin ortaklaşa yürüttüğü çalışmada, belde merkezinde ellerindeki arama kararı ile iki şahsın üzerinde arama yapıldı. İstanbul'dan bu sabah geldikleri tespit edilen Ahmet K. (40) ve Mehmet D.'nin (40) yapılan üst aramalarında toplam 75 adet sahte 100 YTL'lik banknot ile 2 adet bulundurma ruhsatlı silah ele geçirildi.

Aramada üzerinden 43 adet banknot çıkan Ahmet K.'nın kasaplık yaptığı, 32 adet banknot çıkan Mehmet D.'nin ise kahvehane işlettiği ileri sürülürken, Ziraat Bankası Ünye Şubesi'nde götürülerek incelettirilen paraların bazıları aynı seri numarası ile basıldığı öğrenildi. Bu arada gözaltına alınan zanlıların, paraları ismini bilmedikleri bir kişiden toplam bin 450 YTL karşılığında aldıkları ve paraların kısa bir süre kalan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında kullanılacağı iddia edildi. İfadeleri alınan zanlılar, Ünye Adliyesine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 19:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
numan ocak IP: 85.108.144.xxx Tarih : 3.01.2007 10:28:19
adi karekterli insanlar bunlar varmı böyle kısa yoldan parayı bulmak ALLAH devletimize zaval vermesin polisimize ve askerimize bunları saddam gibi asmak lazım çalışsanıza adi herifler çalışan insanlar insan deyilm bu tip insanlara en ağır cezayı kesin çok şeyler yazacam ama yazıları okutmazlar diye yazmıyom anlayan anlamıştır zaten