3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Polisten broşürlü uyarı

ORDU POLİSİNDEN BROŞÜRLÜ UYARI

Ordu Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği ekipleri vatandaşlara broşür dağıtarak kontör dolandırıcılarına karşı duyarlı olmalarını istedi.

Ordu TDP Amirliği ekipleri, kentin sokaklarında işyerlerinin camlarına asılan ve vatandaşa dağıtılan broşürler ile kontör dolandırıcılığı olaylarına dikkat çekti. Son günlerde çokça yaşanan kontör dolandırıcılığı olaylarının önüne geçmeyi amaçlayan Ordu polisi, dolandırıcıların nasıl çalıştıklarını anlatan broşürler hazırlayarak vatandaşlara dağıttı.

Broşürde; vatandaşlardan özellikle "Ödül kazandınız" şeklinde gelen mesajlarla kontör isteyen dolandırıcılara inanmamaları istenirken, bazı dolandırıcıların ise vatandaşları arayarak, aradıkları kişinin telefon numarasından emniyet görevlisi, askeri rütbeli, hakim ve savcı konumundaki kişilerin eşlerinin rahatsız edildiğini söyledikleri, bu şahısların bulunması için vatandaştan kontör istedikleri belirtildi.

Polis, bu tür olaylarla karşılaşıldığında telefondaki kişilere itibar edilmemesini isteyerek güvenlik birimlerine müracaat edilmesini istedi.

ORDU POLİSİNDEN BROŞÜRLÜ UYARI
ORDU POLİSİNDEN BROŞÜRLÜ UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 14:50:04
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 18:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?