4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Rekabetin belgeseli

ÜNYE VE FATSA'NIN REKABETİ BELGESELE KONU OLDU

Ordu'nun ilçeleri Ünye ile Fatsa'nın rekabet ve çekişmesini konu alan "Ünye'de Fatsa" belgeselinin çekimlerine başladı.

"Ünye'de Fatsa" belgeselinin çekimleri Ünye Orta Çarşı'da başladı. İki komşu ilçenin rekabet ve çekişmesini mizahi anlatımla belgesel haline getirecek olan belgeselin yapımcı ve yönetmeni Esra Aklan, "Belgesel ile daha çok Hekimoğlu türküsüyle tanıdığımız Ünye-Fatsa insanının mizahla dile getirilen ezber dışı yaşamlarının, ilginç ve bilinmeyen kültürel, sanatsal, tarihsel ve yöresel zenginliklerinin, bu değerlere bağlanmış sır öykülerinin özgün belgesel bir dille sunulması amaçlanıyor" dedi

İlk çekimlerin gerçekleştiği Ünye Orta Çarşı'da güzel bir başlangıç yaptıklarını belirten Esra Alkan, "Belgesel için bugün 'motor' dedik. Ünyelilerin belgesele katkısı oldukça güzel. Ünye'den başladığımız çekimlere yine aynı gün içinde Fatsa'da devam edeceğiz. Ünye'nin ve Fatsa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini ortaya çıkaracak, öykülerini de mizahi bir dille anlatmaya çalışacağız" diye konuştu.

Belgesel çekimleri sırasında hiçbir ayrıntıyı kaçırmamaya gayret gösterdiklerini dile getiren Alkan, 64 dakikalık komedi türündeki belgeselde Ünye ve Fatsa'yı hem denizden hem de havadan görüntüleyerek iki ilçenin çekişme ve rekabetinde öykülerin yanı sıra güzelliklerini de ortaya koyacaklarını söyledi.

Ünye ve Fatsa'nın hep tatlı bir rekabet içinde olduğunu söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu "Bizler birbirimizden kız alıp kız vermişizdir, kökenimize baktığımızda Fatsa'dan mutlaka bir şeyler almışız veya vermişizdir. Ancak şöyle yalnız başımıza kaldığımızda Fatsa'yı da çekiştirmeden edemeyiz, tabi onlarda bizi. Esra hanım çok iyi bir konu yakalamış ve onu filme alıyor. Bu filmin şimdiden uluslararası film şirketlerinden teklif alması bizleri de mutlu etmiştir" şeklinde konuştu.

ÜNYE VE FATSA'NIN REKABETİ BELGESELE KONU OLDU
ÜNYE VE FATSA'NIN REKABETİ BELGESELE KONU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2011 Cumartesi 16:26:03
Güncelleme :16 Temmuz 2011 Cumartesi 17:30:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?