4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Rektörden gençlere çağrı

ODÜ REKTÖRÜ’NDEN GENÇLERE ÇAĞRI

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, üniversite tercihi ile baş başa kalan gençlere seslenerek, "Geleceğe mavi ve yeşilin buluşma noktasından bakın" dedi.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, pek çok gencin ve ailenin bu günlerde üzerinde yoğunlaştıkları en önemli konunun üniversite tercihi olduğuna dikkat çekerek, 5. yılını kutlayan Ordu Üniversitesi'nin oldukça yeni olmasına rağmen kısa sürede hızlı bir yükseliş gösterdiğini, tercih kargaşası yaşayanlar için farklı bir üniversite olarak dikkat çektiğini vurguladı. Prof. Dr. Yarılgaç, "Gelecek için hayal kurmak zevkli, planlama yorucu, gerçekleştirmek ise zor olabilir. Tercih aşamasında olan gençlerin duygu ve heyecanlarını, beklentilerini gayet iyi anlıyorum. Amacınız sadece bir diploma değil, doğru planlanmış bir gelecek olmalı. Çünkü bizim de üniversite olarak hedefimiz başarı odaklı. Biz yeni nesil bir üniversiteyiz, yeni neslin üniversitesiyiz. Bizim hedefimiz, gençlerimizin gelecekleri için çizdikleri hedeflerle birebir örtüşüyor. Çünkü onların bu günden geleceğe taşımak istedikleri başarılarını biliyor, ortak başarıya dönüştürmek için çalışıyoruz. Onun içindir ki geleceğe umutla bakıyor, gençlerimize sonsuz güveniyoruz. Biz Ordu Üniversitesi olarak sadece bir üniversiteden değil, yüzü gülen, kendinden emin, iş kaygısı olmayan, bilgi ile donanmış gençleri ile yeni başarıların adresi olmaktan söz ediyoruz" diye konuştu.

"GELECEĞİNİZİ PLANLAYIN"

Gençlerin tercih yaparken özellikle ilgi duydukları meslekleri tercih etmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Sevmediğiniz, ilgi duymadığınız bir meslekte başarı elde edemezsiniz. Ki bu da mesleğinizde tercih edilmemeniz demektir. Sadece bir diplomadan öte, doğru planlanmış bir gelecek amaçlayın" tavsiyesinde bulundu. ODÜ'de herkesin ilgi alanına göre bir bölüm olduğuna işaret eden Yarılgaç, "Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Devlet Konservatuarı'na bu yıl ilk defa öğrenci alacağız. Bu meslek dallarına ilgi duyan gençleri bekliyoruz. Ordu Üniversitesi genç bir üniversite ama geçmişi pek de yeni sayılmaz. 2006 yılında Karadeniz'in iki büyük üniversitesi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin farklı bölümlerinin bir araya getirilmesi ile oluşturulan bir üniversitedir. Kısacası köklü bir geçmişi, o geçmişten gelen bir tecrübesi, seçkin bir akademik kadrosu hatta mesleklerinde uzmanlaşmış mezunları bile var" şeklinde konuştu.

"ULAŞIM VE BARINMA SORUNUMUZ YOK"

Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, açıklamalarında şu görüşlere yer verdi:

"Eğitim öğretim faaliyetleri devam ederken, gençlerimiz sosyal, sanat ve spor alanında da beslenmeliler. Bunun için diyoruz ki, Ordu Üniversitesi'nde gerek bilimsel, gerek sanatsal çalışmalar içinde yer alabilirsiniz. Öğrenci kulüplerimiz vasıtası ile ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirebilir, ekip çalışmaları içinde yer alabilirler. Bilimsel çalışmaların yanında sorgulayan, araştıran, paylaşan, özgüven sahibi, kendini ifade edebilen gençler yetiştirmek gayretinde olan üniversitemizde yaşayan bir yerleşke ve beraberinde doğal yaşam alanları oluşturuyoruz. Akademik çalışmalara odaklanan gençlerimizin bu süre zarfında hayatlarını zorlaştıran ulaşım ve barınma gibi pek çok sıkıntıdan uzak olacakların da özellikle belirtmek istiyorum."

"İŞ BULMA KAYGINIZ YOK"

"Ordu Üniversitesi'nde gençlerinin iş kaygılarını hafifletmek üzere çeşitli çalışmalara öncelik veriliyor” diyen Rektör Yarılgaç, şöyle devam etti: “Öğrencilerin kariyerleri açısından büyük önem taşıyan projelerden ilki KOSGEB işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında aldıkları eğitimi başarı ile tamamlayan öğrencilere geri dönüşümsüz iş kredisi imkanı veriliyor. İŞ-KUR işbirliği ile gerçekleştirilen "Kariyer Günleri" etkinliğinde ise öğrenci-işveren buluşması sağlanarak, Ordu Üniversitesi öğrenci ve mezunlarına iş fırsatları sağlanıyor."

"AÇIK DENİZLERDE ODÜ AYRICALIĞI"

"Üstlendiğimiz misyon ve geniş vizyonu ile kaliteli bir eğitim anlayışını benimseyen Ordu Üniversitesi'nde Sağlık Yüksekokulu ve Ordu Meslek Yüksekokulu ülkemiz genelinde başarı sıralamasında ilk 10 içerisinde yer alıyor. Deniz Ulaştırma İşletme Programı ve Gemi Makineleri İşletme Programı mezunlarının açık denizlere açılabilmeleri için gerekli olan akreditasyon belgesi ise Ordu Üniversitesi Fatsa Meslek Yüksekokulu mezunlarını, alanlarında ayrıcalıklı kılıyor. Tüm bunların yanında AB Projeleri kapsamında birçok proje Ordu Üniversitesi'nde bünyesinde başarı ile yürütülürken, Erasmus ve Farabi Değişim Programları ve üniversite olmanın en önemli gereklerinden olan Lisansüstü eğitim Ordu Üniversitesi'nin birçok akademik biriminde uygulanıyor."

"MAVİ VE YEŞİLİN BULUŞMA NOKTASI"

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, açıklamasını şöyle tamamladı: "Gençlerimize kapılarımız sonuna kadar açık. İmkanları var ise gelip Ordu Üniversitesi'ni yakından görebilir, inceleyebilir, üniversitemiz hakkında gerekli bilgileri alabilirler. İmkanı olmayan gençlerimiz için ise üniversitemizin resmi sitesindeki tanıtım filminden bizi takip edebilir. Ordu Üniversitesi kısaca anlatılabilecek bir üniversite değildir. ODÜ, hedefleri büyük, geçmişi olan, yeniliklere açık bir üniversitedir. Karadeniz'in dünyaya açılan yeni penceresi, uluslararası bir kariyer merkezi ya da en doğal tabiri ile geleceğe mavi ve yeşilin buluşma noktasından bakanların üniversitesidir."

ODÜ REKTÖRÜ’NDEN GENÇLERE ÇAĞRI
ODÜ REKTÖRÜ’NDEN GENÇLERE ÇAĞRI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2011 Perşembe 14:46:03
Güncelleme :29 Temmuz 2011 Cuma 12:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?