5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Resmen yaşamayan aileye kimlik

Ordu'nun Ünye İlçesi'ne, Diyarbakır'dan fındık işçisi olarak gelen ve isminin Ceylan, yaşının da 50 olduğunu söyleyen anneyle 4 çocuğunun nüfusa kayıtlı olmadığı ortaya çıktı. 

Ünye polisinin kimliklerini beyan etmelerini istediği anneyle yanındaki oğlu Harun (16), kimlikleri olmadığını söyledi. Ünye Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla anne ve oğlu, fotoğrafları çektirildikten sonra Nüfus Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Ceylan isimli kadın, Diyarbakır'da nüfus cüzdanı bulunmayan 3 de kızı olduğunu kaydetti. Kimliksiz kadının dini nikahlı eşi Mehmet A.'nın evini terkettiği ve başkasıyla evlendiği bilgisi üzerine yapılan araştırmada halen bekar görülmesi ise şaşırttı. 

4 çocuğuyla birlikte kimliksiz yaşayan Ceylan isimli kadın, "Nüfus cüzdanım olmadığı için yıllardır çocuklarımla birlikte saklanıyorduk. Konuşamıyorduk. Rahat gezip hareket edemiyorduk. Dünyada esir gibiydik. Artık saklanmayacağız. Allah devletimize zeval vermesin" dedi. 

Nüfus kayıt İşlemlerini yapan Ünye Nüfus Müdürü Ali Rıza Şahin'e teşekkür eden kimliksiz kadın ve oğlu, artık sosyal hizmetlerden de yararlanabilecek olmanın sevincini yaşadığını da sözlerine ekledi. Okuma-yazma bilmeyen kadın ve oğlu, hazırlanan evraklara parmak bastı. 

Artık, devletin kayıtlı vatandaşı olan Ceylan hanım, Ceylan Yıldırım, oğlu Harun ise babasının soyadını alarak Harun Atar şeklinde nüfus kayıtlarına geçti.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2006 Cumartesi 18:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?