5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Restorasyona vekil takibi

Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Eyüp Fatsa, tarihi Hazinedaroğlu Konağı'nda yapılan restorasyon çalışmalarını inceledi. 

Tarihi konağın içersindeki çalışmalarla ilgili müteahhit firma sahibinden bilgiler alan Milletvekili Fatsa, yapılan çalışmayı umduğundan daha güzel bulduğunu söyledi. Tarihi konağı inceledikten sonra yaptığı açıklamada her şeyin orijinal bir şekilde yapılacağını müteahhit firma sahibinden öğrendiğini Fatsa, "Hazinedaroğlu Konağı sadece bizim ilçemizin değil, Karadeniz'in en önemli kültür miraslarından birisidir.Tarihine kültürüne sahip çıkmayan insanların başka bir şeye sahip çıkması da olamaz. Geçmişte 57. Hükümet döneminde Refahyol Hükümeti'nde çalışmalara bir başlangıç yapıldı. İyi bir başlangıç olduğuna inanıyorum. Bundan önceki müteahhit firma burayı yapmaktan çok daha berbat hale soktuğu belli olmuştur. Biz Hazinedaroğlu Konağı'nı orijinali gibi restore ettiğimizi söylediğimizde hemşehrilerimiz geçmişte yaşadıkları tecrübeden dolayı biraz kuşkuyla yaklaştı" dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı'nın konağın biran önce bitirilmesi konusunda yetkililere gerekeni yapmalarını söylediğini ifade eden Milletvekili Fatsa, "Burası ihale edildi. Bu tür restorasyonlarla ilgili en profesyonel müteahhit firma bulundu ve çalışmalar başlandı. En kısa zamanda tüm bölgemiz bu güzelliği paylaşacak. Böyle bir tarihi güzelliğin sorumluluğunu almaktan memnun olduk. İnşallah ilimizde ki diğer tarihi mirasları da birer birer faaliyete geçirdikten sonra tarihi zenginliğimizi gün ışığına çıkartmak istiyoruz. Biz hizmet noktasında hangi sözümüzü verdiysek hepsinin arkasında durduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 10:08:05
Güncelleme :17 Ekim 2006 Salı 10:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?