4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Sağlıkta büyük atak

ORDU'DA SAĞLIK ATAĞI

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu'nun son yıllarda yapılan ve yapımı devam etmekte olan hastane, özel hastane ve sağlık kuruluşlarıyla Karadeniz Bölgesi’nde sağlık çekim merkezi haline geldiğini söyledi.

Vali Düzgün yaptığı açıklamada, Boztepe Devlet Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı ile Ordu Üniversitesi arasında düzenlenen bir protokolle 'Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi' olarak hizmet vermeye başladığını, Gölköy Devlet Hastanesinin yapımının tamamlanarak hizmet girdiğini, 300 yataklı Ünye Devlet Hastanesi'nin de inşaatının hızla sürdüğünü belirtti.

300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi binasının projesinin hazırlanmasının ardından inşaatına başlanacağını vurgulayan Vali Düzgün, 300 yataklı Ordu Devlet Hastanesi ek binasının projesinin hazırlandığını ve ihale aşamasına geldiğini kaydetti. Vali Düzgün, "Bunların yanında özel sektör tarafından yapılan hastanelerin de hizmete girmesi Ordu'yu sağlık alanında bölgede çekim merkezi bir il haline getirmiştir" dedi.

AMBULANSLAR 'HAYAT' İÇİN ÇALIŞTI

Ordu Valisi Düzgün, acil sağlık hizmetlerine de değinerek, ambulans helikopterlerin büyük bir görevi yerine getirdiğine dikkat çekti. Düzgün, "2009 yılında uygulamaya konulan ambulans helikopter hizmeti ile 2009 yılında 8, 2010 yılında 59 acil hastaya ambulans helikopter hizmeti verilmiştir. Ayrıca 2010 yılında, Ordu genelindeki 21 adet, 112 Acil İstasyonu'ndaki 34 ambulans ile toplam 23 bin 490 acil hastaya müdahalede bulunulmuştur" diye konuştu.

319 KİŞİYE EVDE BAKIM

Vali Düzgün, evde bakım hizmetleri için başvuruların devam ettiğini belirterek şunları söyledi: "Ülkemizde yatağa bağımlı hastaların tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının sağlık kuruluşları yerine kişinin kendi evi ve aile ortamında, sosyal devlet anlayışı içerisinde, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurum ve kuruluşları bünyesinde kurulacak birimler vasıtasıyla verilebilmesi için 02.02.2010 tarihinde evde sağlık hizmeti uygulaması başlatılmıştır. Bu çerçevede 14.09.2010 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 'Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi' kurulmuştur. Bu merkeze 2010 yılı içerisinde toplam 319 başvuru yapılmış ve bunlar her hafta toplanan komisyon tarafından değerlendirilerek, ilgili Aile Hekimlerine ve birimlere yönlendirilerek evde bakım kapsamına alınmıştır. Hasta ve yakınlarının geçmişte yaşadıkları tıbbi bakımları ve hastaneye nakilleri ile ilgili sorunların bu uygulama ile giderilmiş olması, hasta ve yakınları tarafından memnuniyetle karşılanmıştır'.'

ORDU'DA SAĞLIK ATAĞI
ORDU'DA SAĞLIK ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 13:13:02
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 13:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?