4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Sahil Yolu çalışmaları başlıyor

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasya'nın ekonomik, sosyal ve siyasi yönden önem kazanması üzerine yapımına başlanan ve inşaatı devam eden Karadeniz Sahil Yolu'nun kıyı şehir merkezlerinden geçen güzergahını orta ve uzun vadede iç kesimlere aktarmak amacıyla başlatılan çalışmalar Ordu çevre yolu ile başlatılıyor. 

Sahil şehirlerinin günde 30-50 bin aracın geçiş yaptığı araç yükünü taşıyamayacak duruma gelmesi, gürültü kirliliğinin artması ve insan sağlığını tehdit edecek boyutlara yükselmesi ihtimali üzerine kısa ve orta vadede karayolunun iç kesimlere kaydırılması amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor. Ünye çevre yolunun projesinin hazırlıkları sürerken, Ordu çevre yolunun projesi tamamlanma aşamasına geldi. Henüz taslak halinde olan projenin onaylanması durumunda Ordu çevre yolunun ilk ihale çalışmaları 2007 yılının yaz aylarında gerçekleştirilecek. Proje hakkında bilgi veren AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Ordu çevre yolunun maliyetinin 2006 fiyatlarıyla 180 milyon dolar olduğunu söyledi. Yol güzergahının daha çok viyadükler şeklinde olduğunu, sadece biri 600, diğeri 900 metre olmak üzere iki tünel bulunduğunu belirten Yılmaz, "Ordu çevre yolu, Bolaman-Perşembe çevre yolunun Boztepe'nin arkasına rastlayacak şekilde 21. kilometresinden başlıyor. Öceli Köyü, Civil ve Melet ırmakları üzerinden geçip Turnasuyu mevkiinde karayoluna çıkıyor. Proje ve diğer çalışmalar 2007 yılı nisan ayında tamamlanıp ihaleye çıkarılacak" dedi. 

Karadeniz Sahil Yolu'nun öneminin gittikçe arttığını, Bolaman-Perşembe yolunun tamamlanmasının ardından Fatsa'dan Ordu'ya ulaşımın 10-15 dakikaya ineceğini, bu durumda Ordu'ya bir yığılma olacağını kaydeden Yılmaz, "Günde 30-50 bin aracın geçiş yaptığı Ordu sahil yolunun trafik ağırlığı her geçen gün artıyor. Dolayısıyla bu çevre yolunun önemi ortadadır. Bu sebeple Bolaman-Perşembe otoyolunun yanı sıra Ordu çevre yolunun yapımına da büyük önem veriyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 09:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?