3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Şehit ve Gazilere 'onur' madalyası

ŞEHİT VE GAZİLERE 'ONUR' MADALYASI

Ordu'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla 3 gazi ve 1 şehit ailesine 'Devlet Övünç Madalyası' takdim edildi.

Sabah ilk olarak Eskipazar'da bulunan Şehitlikte yapılan çelenk töreninin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) bir etkinlik düzenlendi. Protokol ve mülki erkandan yoğun bir katılımın gerçekleştiği etkinlikte bir konuşma yapan Ordu Valisi Orhan Gündüz, terörle mücadele kapsamında bugüne kadar 234 Ordulu vatan evladının şehit düştüğünü, 100 güvenlik görevlisinin de gazi ve malullük mertebesine ulaştığını belirtti. Şehitlik mertebesinin kelimelere sığmayacak kadar yüce ve yüksek bir mertebe olduğunu vurgulayan Vali Düzgün, bugün bayrağın dalgalanmasında, ezanın okunmasında, hayatın her alanında şehitlerin büyük katkısının olduğunu dile getirdi. Şehitlere 'ölü' denmeyeceğini kaydeden Vali Düzgün, "Şehitlerimize ölüler dememiz asla mümkün değildir. Onlar bizimledir ve sonsuza kadar yaşayacaklardır. Anadolu insanımız, tarih boyunca vatan, millet ve kutsal değerler için yapmış olduğu mücadelede 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' inancıyla fedakârca canını ortaya koymayı bilmiştir" dedi.

 

"BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ"

Türkiye Cumhuriyeti devletinin içinde bulunduğu coğrafi ve stratejik özelliği dolayısıyla tarihte hep sıkıntılı dönemler yaşadığını, barış ve kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bozulması yönünde büyük tehditlere maruz kaldığını, bilek gücü ile savaş meydanlarında yenilemeyen, yıkılamayan, parçalanamayan Türk devletlerinin içine fitne fesat sokularak veya satılmış, kandırılmış bir kısım hainlerle iş birliği yapılarak yıkılmaya çalışıldığını belirten vali Düzgün, "Hangi oyunları oynarlarsa oynasınlar, Türk milleti, devletin üniterliğinden, devletin ve milletin bütünlüğünden, al bayrağının yüceliğinden hiç bir zaman taviz vermeyecektir. Yüce Türk milleti tek devlet, tek millet, tek vatan ve tek bayrak ilkesini, bekasının esası olarak kabul etmektedir. Bunu muhafaza etmek için bedelini ödemeye her zaman hazırdır" diye konuştu.

 

3 GAZİ 1 ŞEHİT AİLESİNE MADALYA

Şehit ailelerine ve gazilere seslenen Vali Düzgün, şöyle devam etti: "Acınızın derinliğini yüreğimizde hissediyoruz. Sizlere takdim edilecek bu madalyalar vatan sevgisinin en yüce nişanesidir. Yüce Türk Milletinin size duyduğu şükran ve saygının bir ifadesidir. Sizler hayatınızın bir parçasını Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, milletin bölünmez bütünlüğü için feda ettiniz. Aziz şehitlerimizin fedakar anne ve babaları, en acı günlerinde bile 'Vatan sağ olsun' diyerek ülkesi ve milleti için en büyük fedakarlığı göstermişlerdir. Onlar, bu acı haberi duyduklarında dahi metanetlerinden hiçbir şey kaybetmeden 'vatan sağ olsun' diyebilmişlerdir. Bu çok yüce ve asil bir davranıştır. Millet olarak sizlerle aynı duyguları yaşıyoruz. Gururunuza ortak oluyor, üzüntünüzü paylaşıyoruz, Sizinle beraber olmak, sizlerle ilgilenmek, sizlerle övünmek hepimiz için büyük bir onurdur ve şereftir. Acınızı biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bizlere. Bugün vereceğimiz bu madalyalar sembolik bir anlam taşımaktadır. Bu madalyaları devletimizin ve milletimizin sizi sahiplendiğinin bir işareti olarak kabul edin. Görevleri sırasında gazi ve malul olan tüm kahramanlarımıza sonsuz şükranlarımı sunarım. Türk kahramanlığının sönmeyen meşalesi olan görev gazileri ile şehit analarını, babalarını, eşlerini ve yakınlarını Türkiye Cumhuriyeti adına milletçe hep birlikte kucaklıyoruz."

Konuşmanın ardından Vali Düzgün, şehit babası Salim Güneş, malul gaziler Ersan Cüre, Naci Güler ve Turan Kuşoğlu'na 'Devlet Övünç Madalyaları'nı takdim etti.

ŞEHİT VE GAZİLERE 'ONUR' MADALYASI
ŞEHİT VE GAZİLERE 'ONUR' MADALYASI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 12:28:01
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 12:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?