3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Sel sorununu menfezler çözecek

ÜNYE'DE SEL SORUNUNU MENFEZLER ÇÖZECEK

Ordu'nun Ünye ilçesinde 2006 yılında meydana gelen sel felaketinin tekrar yaşanmaması için kara yolunun üç ayrı yerine menfez yapılıyor.

Aşırı yağan yağmurlarda Fevzi Çakmak Mahallesi'nde oluşabilecek sel ve su baskınlarını engelleyecek1.5m X 1.5m ebadındaki menfezler, suların denize ulaşmasını sağlayacak. Menfez inşaatı çalışmalarını yerinde takip eden mahalle muhtarı Hasan Çalışkan, “2006 yılında gerçekleşen sel felaketinin faturasını mahalle olarak fazlasıyla ödedik. Yaşanan felaketin etkilerinin en fazla Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ve mahallede bulunan esnafı çekti. Muhtemel sel sularının tahliyesini sağlayacak menfezlerin inşasının yapımına başlanmasını sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Fevzi Çakmak Mahallesi sahil yolunda yapılan menfez inşaatını gezen Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, “2006 yılında yaşamış olduğumuz sel felaketinin etkilerini henüz üzerimizden tam olarak atamadık. Bir daha böyle bir sel felaketini yaşamamak adına ortaklaşa ne gerekiyorsa yapma mücadelesine giriştik” diye konuştu.

Buradaki çalışmaların iki hafta içinde tamamlanacağı tahmin ediliyor.

ÜNYE'DE SEL SORUNUNU MENFEZLER ÇÖZECEK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 19:03:05
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 19:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?