5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Selin yaraları sarılıyor

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde yaşanan sel felaketi sonrasında başlatılan yardım kampanyasına, vatandaşların yanı sıra çocuklar da biriktirdikleri harçlıklarla katkıda bulunuyor. 

İlçede selden etkilenmeyen ya da az etkilenen vatandaşların mağdur olanlara yardım etmek için müracaatta bulunduğu Ünye Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı'nda yardım toplama çadırı kurdu. 

Ünyeliler'in yanı sıra başka bölgelerden akrabalarının yanına gelenlerin de yoğun ilgi gösterdiği yardım çadırında, çocukların yaz tatilinde harcamak üzere biriktirdikleri harçlıklarını bağış yapmaları dikkat çekti. Gıda, giyecek ve nakit para olarak yapılan yardımlar imza ile kayıt altına alınırken, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar da isimlerini görevlilere yazdırıyor. Yardım kampanyasına gösterilen ilginin kendilerine duygusal anlar yaşattığını ve bu ilgiden memnun kaldıklarını dile getiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "Vatandaşımız, yardımlarını nereye ne şekilde yapacağını, hangi yollarla nereye ulaşacağını bilemiyordu. Biz de belli bir merkezde, herkesin denetleyebileceği bir kampanya başlattık. İnsanlarımızın acılarını paylaşan, onların yanında olanlara ne mutlu. Kimse endişe etmesin. Ünye bu zorlukların altından kalkacaktır" dedi. 

Arpacıoğlu, bir hafta süresince devam edecek yardım kampanyasına diğer şehirdeki derneklerin ve Ünyeli iş adamlarının da katkıda bulunacağını sözlerine ekledi. 
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 17:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?