3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Şener'den hükümete çağrı

ŞENER HÜKÜMETE ÇAĞRIDA BULUNDU

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, İsrail büyükelçisinin gönderilmesini ve İsrail'deki Türk büyükelçiliği personelinin çağrılmasını istedi.

Partisinin il binasının açılışını gerçekleştirmek üzere Ordu'ya gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, açılış öncesi Grand TESK Otel'de partilere seslendi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Abdüllatif Şener, İsrail'in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıyla ilgili, hükümete çağrıda bulundu.

Şener,"Bu konuşma ile düzeltilecek bir şey değil. Yunanistan ve İsveç bizden önce büyükelçisini çekti. İsrail'deki büyükelçilikte onlarca diplomat var. Hükümete çağrıda bulunuyoruz. İsrail'deki büyükelçiyi getireceksin, yetmez. Oradaki bütün personeli getirecek, Türkiye'deki İsrail büyükelçisine de İsrail'e göndereceksin" dedi.

"Onurlu dış politika yapılmak isteniyorsa derhal Türkiye'deki İsrail büyükelçisinin gönderilmesi gerektiğini" savunan Şener,"Onurlu dış politika yapacaksan bunu yapacaksın. Dün akşam bakıyoruz; hükümetin tepesi İsrail büyükelçisiyle düğünde sarmaş dolaş. Bu nasıl politikadır. Türk hava sahası, İsrail savaş ve yolcu uçaklarına kapatacaksın sayın başbakan. Yapman gereken şeyleri söylüyoruz. İsrail uluslararası sularda uluslararası kuralları hiçe sayarak insanlarını öldürmüşse, sen de uluslararası hukuktan

doğan hakkını kullanacaksın. Limanları da kapatacaksın. Bildiğimiz bilmediğimiz ne kadar askeri angajman varsa İsrail'e karşı iptal edeceksin. Ama onurlu politika yapacaksan yap bunları. Anlamak mümkün değil. İsrail 1948 yılından beri kınanıyor, milyon kez İsrail kınanmıştır. Bir kulağından giriyor diğerinden çıkıyor. Hiçbir etkisi yok. O yüzden onurlu dış politika bu değildir. Onurlu dış politika gerekeni yapmaktır" diye konuştu.

ŞENER HÜKÜMETE ÇAĞRIDA BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 19:42:02
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 10:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?