5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Serinlemek için canından oldu

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde, yüzme bilmeyen lise öğrencisi Mustafa Başkaya, serinlemek için girdiği gölette boğularak hayatını kaybetti.
 
Edinilen bilgiye göre, Fatsa Lisesi 2. sınıf öğrencisi Mustafa Başkaya, Yassıtaş İlköğretim Okulu'nda okuyan ve Demirci Köyü'ne okul gezisine giden kardeşleriyle bu köye gitti. Burada kardeşlerinin arkadaşlarının oynadığı futbol maçına yan hakemlik yapan Mustafa Başkaya, bir ara serinlemek üzere futbol sahasının yanında olan ırmağa girdi. Yüzme bilmediği öğrenilen Başkaya, gölette derin yeri fark edemeyerek boğuldu. Yanında bulunan bir arkadaşı ise bu sırada şoka girdi. Başkaya'nın cesedi, çevredekiler tarafından ırmaktan çıkarıldı. 

Aldığı haber üzerine olay yerine gelen Mustafa Başkaya'nın annesi Lütfiye Başkaya, sinir krizleri geçirdi. Acılı anne, oğlunun cansız bedeninin başında, "Bu çocuğum yüzme bilmiyordu. Bu kadar insan bu çocuğu nasıl kurtaramadı. Ben bu acıya nasıl dayanayım" diye ağıt yaktı. 

Baba Sedat Başkaya'yı ise, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya ve Fatsa Lisesi Müdürü Ömer Yahşi teselli etti. Bir süre göz yaşı döken anne Lütfiye Başkaya, akrabalarının yardımıyla bir araç içersine götürüldü. Mustafa Başkaya'nın cesedi daha sonra otopsisi yapılmak üzere Fatsa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 16:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?