5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

SES'ten norm kadro çalışmasına tepki

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şube Başkanı Halil Bayramoğlu, il genelinde hazırlanan norm kadro çalışmasının eksikliklerle dolu olduğunu ileri sürerek, "İlimizde sağlık personel sıkıntısı had safhadayken hazırlanan norm kadro çalışmasıyla personel sayısı yüzlerle ifade edilen bir gerilemeye sebep olacaktır" dedi. 

Ordu Sağlık Müdürlüğü önünde Sağlık Müdürlüğü'nün norm kadro çalışmasını eleştiren ve sendika üyeleriyle birlikte protesto eden Halil Bayramoğlu, şöyle konuştu: 

"İlimize verilen kadro belirlenmiştir. Birçok sağlık ocağı fiilen sağlık evi durumuna getirilmektedir. Çoğu hastanede şu anda çalışan personelden daha az personel istihdam edilecektir. İlimizde nitelikli sağlık hizmeti verilebilmesi için en az 3 bin personele ihtiyaç varken, şu anda 853 olan hemşire sayısı 609'a, 690 olan ebe sayısı 444'e, 646 olan laboratuar, radyoloji, acil tıp, anestezi, diş, çevre ve toplum sağlığı teknisyeni gibi sağlık memuru sayısı 580'e düşürülmektedir. Çoğu sağlık ocağında hemşire ve sağlık memuru olmayacaktır. Ağız ve diş sağlığı merkezinde laboratuar ve röntgen teknisyeni, devlet hastanelerinde acil tıp teknisyeni kadroları yoktur. Bunu kim neye göre hazırlamıştır?" 

Hizmet puanlarının hesaplanmasının ise tam bir keşmekeş olduğunu, SSK'dan gelenlerin hizmet puanlarının hala hesaplanmadığını, birçoklarının puanlarının yanlış hesaplandığını öne süren Bayramoğlu, "Biz şu an çalıştığımız yerlere gökten zembille inmedik. Yetkililerin imzalarıyla geldik. Bu haksız ve hukuksuz durumu kabul edersek hizmet puanlarımız bizleri kurtaramaz. 'Ben mi mesai arkadaşım mı gidecek' yarışına giremeyiz. Çünkü bir ekip anlayışını savunuyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 17:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?