3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

SGK personeline uyarı

ORDU SGK PERSONELİNE UYARI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ordu İl Müdürü Ahmet Erdoğan, SGK personeli ile vatandaş arasında iyi bir diyalog sağlanması için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirterek, "Vatandaşa olumsuz tavır ile yaklaşan personele sicil cezası vereceğiz" uyarısında bulundu.

Kurum çalışmaları ve sorunları hakkında bilgi vermek üzere Ordu Gazeteciler Derneği'ne nezaket ziyaretinde bulunan SGK Ordu İl Müdürü Ahmet Erdoğan, 2009 yılının Haziran ayında kurum bünyesinde ortaya çıkarılan “resmi evraklarda usulsüzlük yapıldığı" sorununun ardından göreve geldiğini hatırlattı. Kurum bünyesinde ortaya çıkan bu olumsuz tabloyu normal hale getirmek için yoğun bir çaba içerisine girdiklerini dile getiren Erdoğan, öncelikle personelin vatandaşa olan davranış şeklini değiştirmek, vatandaş ile iletişimi olumlu yönde sağlamak için eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtti. Erdoğan, "Takdir ederseniz Ordu ili 723 bin nüfusa sahip bir şehir. SGK kapsamında ise 678 bin kişi bulunuyor. Üstelik 1 Ekim tarihine kadar yeşil kart ve özürlü vatandaşların durumu da bize devredilecek. Bu durumda zaman zaman şikayet konusu olan personel-vatandaş ilişkilerine ağırlık verdik. Çünkü personelin vatandaşa olan davranışlarından tepki var. Bunu düzelteceğiz. Her cumartesi günü saat 13.00-14.00'e kadar personele yönelik birebir eğitim çalışmamız var. Üniversitelerden iletişim akademisyenleri çağırdık, eğitimler verdik. Amacımız personel-vatandaş arasındaki iletişimi ve diyalogu olumlu yönde sağlamak. Vatandaşa ters ve olumsuz davranan personele bundan sonra sicil cezası vereceğiz. Bu konuda kararlıyız" dedi.

Bina konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını da dile getiren Erdoğan, arayışlarının sürdüğünü, Ordu Valiliği’nin bu çabalara destek verdiğini söyledi. Erdoğan, Ordu iline tam donanımlı sosyal güvenlik kompleksi kurulması gerektiğine dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 14:59:05
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 16:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?