3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Şirin Ünye 50 yaşında

ORDU'DA YARIM ASIRLIK GAZETE

Ordu'nun Ünye ilçesinde yayın yapan Şirin Ünye gazetesi 50. yaşını kutladı.

19 Mayıs 1961 yılında yayın hayatına başlayan, Anadolu'da gazeten çıkarmanın bütün zorluklarını yaşayan, tüm sıkıntılara rağmen yarım asrı deviren Şirin Ünye gazetesinin 50. yılına girmesi dolayısıyla bir yemek düzenlendi.

Sebile Hanım Konağı'nda düzenlenen yemeğe Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Tekkiraz Belediye Başkanı Necdet Yılmaz, Şirin Ünye Gazetesi'nin 50 yıl önceki kurucusu merhum Hayri Altuntaş'tan sonraki sahibi Ömer Altuntaş, gazetenin 50 yıl önceki ilk mürettibi Hasan Mayda, ilk muhabiri ve Yazı İşleri Müdürü Yaşar Karaduman, ilk yazarlarından Yüksel Şen ve Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu da katıldı. Gecede Ordu merkez ve Ünye ilçesinde bulunan gazetecilerde katıldı.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan Şirin Ünye gazetesi sahibi Ali Öztürk, 8 sene önce devraldıkları gazetenin yayın hayatını sürdürmenin ve yarım asra taşımanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Yemekte birer konuşma yapan Tekkiraz Belediye Başkanı Necdet Yılmaz ile Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ünye'de yarım asırdan bu yana bütün zorlukları aşarak yayın hayatını sürdüren Şirin Ünye gazetesinin çıkmasında ve yaşamasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Yemekte yapılan sinevizyon gösterisinde Ünye'nin yazılı basında ilk yer aldığı Servet-i Fünun Dergisi'nden başlayarak, ilk kez 1961 yılında gazete formatıyla çıkan Şirin Ünye gazetesinden tarihi kareler ve çalışan ekipten görüntüler büyük bir ilgi ve dikkatle izlendi. Yemekte ayrıca Şirin Ünye gazetesinin ilk yıllardan itibaren yarım asırlık yazarı Yüksel Şen'in yaptığı konuşma ve okuduğu şiir büyük alkış aldı. Yemek müzik programıyla son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 16:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?