5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Sokak köpeğine ameliyat

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde bir aracın çarpıp kaçtığı sokak köpeğine kırıkları için 6 platin takılırken, yarasına da 25 dikiş atıldı. 

Geçtiğimiz günlerde ilçenin Gölevi mevkii Devlet Sahil Karayolu yakınında bulunan evinden gece yarısı köpek inlemesi duyarak dışarı çıkan bir vatandaş, yol ortasında yatan köpeği görünce veterineri aradı. Telefonla aranan Veteriner Hekim Nazan Sancaktar, kendisi olay yerine gidinceye kadar başka bir aracın yaralı hayvanı ezmemesi için polisten yardım istedi. Polis memurları tarafından yol kenarına kaldırılan yaralı hayvan, daha sonra kliniğe getirilerek tedavi altına alındı. Veteriner Hekim Nazan Sancaktar tarafından saat 00.30'dan 02.30'a kadar ilk müdahalesi yapılan köpeğin daha sonra ameliyat edilen kırık bacağına vücudundaki diğer kırıklara 6 platin takıldı. İki ameliyatı birden kaldırılamayacağı düşüncesiyle sağ ön bacağının üst bölgesinde açılan büyük yarası pansuman edilerek sonraya bırakılan hayvanın bu yarası da 25 dikiş atılarak başarılı bir şekilde tedavisine devam edildi. 

Tedavisi sırasında çektiği acı, kliniğin içinde yankılanan inlemesi kadar gözlerinden de belli olan köpeğe, dikilen yarasının sarılmasının ardından serum takıldı. Yardımcısıyla birlikte 2.5 saat süren müdahale ile yarası dikilerek kapatılan köpeğin iyileşeceğini, ancak tam anlamı ile eskisi gibi olamayacağını belirten Veteriner Hekim Nazan Sancaktar, "Vatandaşların yardımıyla köpeği gece yarısı kliniğe getirdim. Ağrı kesmesi ve rahatlaması için iğne yapıp serum taktım. Sonrada tedavi süreci başlattık ve büyük yol kat ettik. İnşallah en kısa sürede iyileşecek. Bu hayvanın ölmesine engel olan ve yardım eden vatandaşlarımızdan ve polisimizden Allah razı olsun. Onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 14:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?