3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

SP'li Kandoğan CHP'yi uyardı

SP'Lİ ÜMMET KANDOĞAN CHP'Yİ UYARDI

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Danışmanı Ümmet Kandoğan, millet iradesine karşı çıkan kişilerin bugün siyaseten yok olduğunu belirterek, "27 Nisan'da bu hatayı yapanlar bugün yoklar. Bu anayasa değişikliğinde de böyle olabilir" dedi.

27 Nisan 2007'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisi DYP'nin kararına rağmen Meclis'e giren eski Denizli milletvekili ve SP Genel Başkan Danışmanı Ümmet Kandoğan, parti çalışmaları için bulunduğu Ordu'da açıklamalarda bulundu. Kandoğan, 27 Nisan'da millet iradesine karşı çıkan Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu'nun bugün siyaset sahnesinde olmadığını, bu anayasa değişikliğine karşı çıkanların da aynı duruma düşebileceğini belirtti. Türk milletinin Meclis iradesine engel olmak isteyen müdahalelere karşı

hep aynı tavrı sergilediğini kaydeden Kandoğan, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP'yi eleştirdi. Kandoğan, "CHP bu meseleyi Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Ama son irade millet iradesidir. Bunun Anayasa Mahkemesi yerine millet iradesine götürülmesi gerekmektedir. Ben inanıyorum ki bu referandumda büyük bir çoğunlukla 'evet' çıkacaktır. Bir askeri vesayet ürünü olan bu anayasanın değiştirilmesi gerekir. Millet iradesinin karşısında durulamayacağının bilinmesi lazım. CHP, Anayasa Mahkemesi yerine halka gitmelidir" dedi.

"CHP, CHP+ORDU=İKTİDAR SLOGANINDAN KURTULMALI"

CHP'deki değişimin çok önemli olmadığını, önemli olanın plan, program ve felsefe olduğunu kaydeden Kandoğan, "Kişilerin değişmesi çok önemli değil, biz işin felsefesine, programına bakarız. Belki bu değişim ile CHP'yi yıllardır statükonun yanında olan, ordu artı CHP eşittir iktidar sloganının söylendiği bir parti olma vasfından kurtulur. Düşünce ve inanç özgürlüklerinin önünü açan bir parti konumuna gelir" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin ne karar vereceğinin bilinmediğini ancak daha önce başörtüsü konusunda verdiği kararı hatırladıklarını vurgulayan Kandoğan, "Anayasa Mahkemesi başörtüsü konusunda karara şekil olarak girmesi gerekirken esastan girdi ve anayasaya aykırı hareket etti. Bu anayasa değişikliği kararında da şekil yerine esastan girerse yine anayasaya aykırı hareket etmiş olur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 10:43:02
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 10:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?