3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Su sorununa tarihi imza

ASLANCAMİ'NİN SU SORUNUNA TARİHİ İMZA

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Aslancami beldesindeki içme suyu probleminin çözüme kavuşması için tarihi bir imza atıldı.

Su projesi ile ilgili Fatsa Kaymakamlığı'nda İller Bankası ve yüklenici firma yetkilileri arasında 6 milyon TL'lik bir yatırımı kapsayan protokol imzalandı. Kaymakamlık makamında yapılan imza töreninde Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, İller Bankası Genel Müdürlüğü Su İşleri Daire Başkan Yardımcısı Cezva Velibeyoğlu, İller Bankası Samsun Bölge Müdürü Zeki Uyar, Aslancami Belediye Başkanı Mustafa Yazıcı ve yüklenici firma yetkilileri hazır bulundu.

Burada su projesi hakkında ilk açıklamayı yapan İller Bankası Genel Müdürlüğü Su İşleri Daire Başkan Yardımcısı Cezva Velibeyoğlu, Cin Deresi üzerine yapılacak olan su alma yapısının 18 kilometrelik ishale hattı olduğunu belirterek, “Projede bir tanesi arıtma üzerinde olmak üzere 6 tane depomuz var, 5 tane maslağımız var. Saniyede 15 litre suyu beldeye vermeyi amaçlıyoruz. Su projesi 700 gün sonra bitmiş olacak” dedi.

Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise Aslancami beldesinin su probleminin yapılacak olan proje ile bitmiş olmasından büyük bir memnuniyet duyacağını ifade ederek, “İller Bankası yetkililerine ve Aslancami Belediye Başkanı Mustafa Yazıcı'ya teşekkür ediyorum. Beldedeki su sorunu çok önemliydi. Tesisin şimdiden Aslancami beldesine hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

13 yıldır beldede su sorunu olduğunu belirten Aslancami Belediye Başkanı Mustafa Yazıcı, “Sahip çıkılamayan bir proje BELDES kapsamına alındı. AK Parti Ordu Milletvekillerimize bu anlamda halkımız adına sonsuz teşekkürler ediyorum. Bize bu proje için kamulaştırma süresi verildi. Su işimiz gerçekten iptal konumundan tekrardan geri kazandırıldı. Bugün sözleşmenin imzalanmasıyla büyük bir hayalimiz daha gerçek olacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Su projesinin Ankara Zorlular İnşaat, Turizm ve Organizasyon A.Ş. tarafından yapılacağı bildirildi.

ASLANCAMİ'NİN SU SORUNUNA TARİHİ İMZA
ASLANCAMİ'NİN SU SORUNUNA TARİHİ İMZA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 11:52:02
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 19:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?